Dwayne «The Rock» Johnson:

- Alle trodde jeg var jente

Den i dag to meter høye stjerna har ikke hatt den letteste oppveksten.

FORVIRRET: Da skuespiller og tidligere wrestler Dawyne «The Rock» Johnson var sju år gammel, trodde klassekameratene at han var ei jente. Foto: Vianney La Caer / Invision / AP / NTB

FORVIRRET: Da skuespiller og tidligere wrestler Dawyne «The Rock» Johnson var sju år gammel, trodde klassekameratene at han var ei jente. Foto: Vianney La Caer / Invision / AP / NTB


Vis mer
Publisert

Dwayne Douglas Johnson (49), bedre kjent som «The Rock», har gjort stor suksess innenfor både skuespill og wrestling, og i dag har han kanske en av klodens mest gjenkjennbare ansikter.

Slik var det imidlertid ikke i barndommen. Til tross for stor suksess i seinere tid, kan 49-åringen se tilbake på både en tøff oppvekst og opprørsk tenåringstid.

Den vanskelige tida startet imidlertid allerede da han var sju år gammel.

Til tross for at det kan være vanskelig å se for seg i dag, forteller nemlig muskelbunten, som i dag er nesten to meter høy, i et nytt intervju at han ofte ble tatt for å være jente i barndommen.

SMITTET: Johnson bekrefter at han har vært gjennom den «svært tøffe» sykdommen. Video: @therock Vis mer

- Er du gutt eller jente?

Den tidligere bryteren, som denne helga fylte 49 år, forteller nemlig at mennesker han møtte ofte ble forvirret av hans «myke trekk».

- Jeg vil si at mellom alderen sju og elleve så trodde folk at jeg var ei lita jente, fordi jeg hadde så myke trekk og svært mykt afrohår, forteller han til Sunday Today with Willie Geist.

JENTE?: I barndommen var det flere som trodde Dwayne Johnson var ei jente. Her fra hans glansdager i wrestlingringen i 1999. Foto: John Barrett/Photolink/Mediapunch/REX/NTB
JENTE?: I barndommen var det flere som trodde Dwayne Johnson var ei jente. Her fra hans glansdager i wrestlingringen i 1999. Foto: John Barrett/Photolink/Mediapunch/REX/NTB Vis mer

«The Rock», som er sønn av den profesjonelle bryteren Rocky Johnson, hadde en utradisjonell barndom som gjorde at han ofte måtte flytte. Det førte også til at han måtte bytte skole og skaffe nye venner flere ganger.

Før han begynte på high school hadde han gått på hele 13 skoler - alle i ulike delstater. Som følge av dette er det flere stunder han i dag minnes godt, deriblant dagen han skulle begynne i femte klasse.

- Jeg setter meg ved siden av en unge, og innen 60 sekunder sier han «kan jeg spørre deg om noe?». Jeg svarte «ja», og da sier han «er du en gutt eller jente?».

Mistet fotfestet

Som nevnt var 49-åringen far, Wayde Douglas Bowles, kjent under kallenavnet «Rocky», verdensmester i Wrestling Federation. Dette var imidlertid før det var mye penger å hente i sporten, og han sleit derfor ofte med å betale husleia.

Sammen med mora Ata Maiva (72) og faren flyttet Johnson mye rundt. Da de bodde på Hawaii havnet skuespilleren i et kriminelt miljø.

- Jeg begynte å miste fotfeste da jeg var 13 år. Jeg begynte å bli arrestert for slåssing, tyveri og alle slags dumme ting jeg ikke burde ha gjort, uttalte han til The Sun tidligere i år.

Sammen med en gruppe venner sto han blant annet utenfor designerbutikker i håp om å få øye på rike turister som de kunne stjele av.

Ble kastet ut

Johnson innrømmer i intervjuet at de stjal alt fra penger til designerklær og smykker, for deretter å selge det videre. Da han var 15 år gammel ble familien kastet ut av ettromsleiligheten i Hawaii.

- Vi kom hjem og det var en hengelås på døra og en utkastelsesordre. Mora mi begynte å skrike, jeg kommer aldri til å glemme den følelsen, fortalte han.

STØTTE: Skuespilleren og fribryteren Dwayne Johnson, også kjent som The Rock, ga sin støtte til Joe Biden foran presidentvalget i høst. Video: @therock Vis mer

Etter å ha flyttet fra Hawaii endte familien til slutt opp med å bosette seg i Pennsylvania, men kriminaliteten stoppet ikke der. Da Johnson var 17 år hadde han rukket å bli arrestert åtte eller ni ganger for lovbrudd som tyveri, svindel og slåssing.

Heldigvis for stjerna snudde livet seg da han fikk et fotballstipend hos University of Miami som 18-åring. Det var da han ble fast bestemt på å ta seg sammen.

I dag er Johnson pappa til de to barna Jasmine (5) og Tiana Gia (3), som han har sammen med sangeren Lauren Hashian (36). De to har vært et par siden 2007, og i 2019 giftet de seg.

Han er også far til Simone Alexandra Johnson (19), som han har fra ekteskapet med Dany Garcia (52).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer