Conan O'Brien:

Alle var opptatt av fredspris­vinneren, unntatt én ...

Talkshow-stjerna ble fanget i selfie-øyeblikk. 

TOK BILDER AV SEG SELV: Conan O'Brien var opptatt med helt andre ting under utdelingen av årets fredspris lørdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TOK BILDER AV SEG SELV: Conan O'Brien var opptatt med helt andre ting under utdelingen av årets fredspris lørdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I ettermiddag ble fredsprisen delt ut i Oslo Rådhus.

Det er Colombias president Juan Manuel Santos som i år har fått den gjeve prisen, som årlig deles ut til den personen eller saken som Nobelkomiteen mener har bidratt til at verden er et bedre sted.

Tradisjonen tro skal det også holdes en konsert for å ære vinneren, og store navn fra hele verden flys inn for å gjøre showet spektakulært.

I år er det den kjente talkshow-verten Conan O'Brien som skal lede showet, og søndag skal han vise hva han er god for.

Fanget i akten

Det kan imidlertid virke som at han egentlig ikke er spesielt engasjert. I salen i Oslo Rådhus tidligere i dag ble han observert mens han tok bilder av seg selv.

LATTERMILD: Det ble tid til både selfier og latter i Oslo Rådhus lørdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix
LATTERMILD: Det ble tid til både selfier og latter i Oslo Rådhus lørdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nærværet til både kongeparet og andre norske storheter så ikke ut til å skremme han vekk fra fotograferingen.

Selfien var nok bare et engangstilfelle, for på flere andre bilder later O'Brien til å være svært fornøyd og konsentrert. Latter ble det også.

Nobelkonserten sendes på NRK klokka 19:55 søndag. Marcus og Martinus, Halsey, Sting og Highasakite skal blant annet opptre.

Takket og hyllet

Santos får prisen for sitt arbeid med å få til en fredsavtale med FARC-geriljaen i Colombia. Avtalen har gjort slutt på over 50 år med borgerkrig i landet.

I talen takket og hyllet Nobelkomiteen også alle de andre partene som har bidratt til fredsprosessen, og ikke minst representantene for borgerkrigens ofre.

– Ved å gi Nobels fredspris for 2016 til president Juan Manuel Santos ønsket Den Norske Nobelkomite å oppmuntre ham og alle dem som arbeider for å oppnå fred, forsoning og rettferdighet i Colombia, til ikke å gi opp, fortsatte Reiss-Andersen.

Inne i salen ventet presidentens kone og datter, begge kledd i fredshvitt, for anledningen. Presidentfruen hadde til og med fredssymbolet på kjolen.

Som vanlig var det et fullsatt Oslo rådhus, men en rekke medlemmer fra regjeringen, Stortinget, Høyesterett og andre samfunnsområder til stede.

På slaget klokken 13 ankom kongefamilien, som ble ønsket velkommen av Berit Reiss-Andersen på vegne av Nobelkomiteen.