VINNEREN: 387 poeng og ny rekord. Rybak vant Melodi Grand Prix.
VINNEREN: 387 poeng og ny rekord. Rybak vant Melodi Grand Prix.Vis mer

Alle vil gratulere Alexander

Rybak på sin side takker det norske folk.

||| - Du hadde jo en hel nasjons bør på dine skuldre, sa Synnøve Svabø til vinneren av Eurovision Song Contest 2009.

- Ja og jeg innfridde, svarte Rybak kjapt tilbake med et stort smil.

Alexander Rybak dro seieren i land som ingen noensinne før har klart. 387 poeng ble sluttsummen og til Synnøve Svabø sa han at Melodi Grand Prix-finalen faktisk burde holdes i Nesodden.

Gratulasjoner fra alle hold
Av de mange gratulantene til Nesodden-gutten var Jens Stoltenberg.

— Dette er en fenomenal prestasjon av en ung og talentfull musiker. At det er noe spesielt med Alexanders låt "Fairytale", ble jo klart allerede lenge før konkurransen startet. Den har utmerket seg som en publikumsfavoritt, og nå sikret den også Norges tredje seier i Melodi Grand Prix, sier Stoltenberg i en pressemelding.

Kulturminister Trond Giske er gratulerer også Nesodd-gutten
— Rybak har truffet blink med denne låta. Ikke bare har han vunnet en konkurranse som det ligger mye prestisje i, men han er også med på å vise fram både bredden og kvaliteten i norsk musikk. Jeg er sikker på at dette bare er begynnelsen på hans suksess som artist. Nå gleder vi oss til å arrangere Melodi Grand Prix i 2010, sier Giske i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det var en god kamp
Per Sundnes satt hele veien sammen med Rybak da poengene ble utdelt.

- Vi hadde jo alle et håp om at det skulle gå veien, så tok det jo helt av. Vi ble jo nesten litt apatisk. Vi tok oss inn og hoppet opp for hvert poeng vi fikk. Nå skal det ikke feires, nå skal Alexander gjennom masse pressekonferanser, så han ser jeg nok ikke før sent i natt. Det var en god kamp, smilte en medtatt Sundnes.

NRK var kanskje først av alle til å sende sine gratulasjoner, og kringkastningssjef Hans-Tore Bjerkaas må allerede nå legge planene for neste års Eurovision.

- Det er selvsagt en stor ære og glede for oss å ta på oss vertskapsrollen for tredje gang. Vi har naturlig nok ingen detaljer om neste års finale klare i kveld. Nå skal vi bare glede oss med Alexander Rybak og hylle både ham og teamet rundt ham. I morgen starter vi arbeidet med neste års arrangement. Alle spørsmål om hvor og når finalen skal finne sted, må utstå til senere, sier Hans-Tore Bjerkaas.

- Vi gratulerer fantastiske Alexander Rybak med seieren i Moskva. Han er en helt unik artist. Han betyr allerede mye for norsk musikkliv, og kveldens seier sender ham opp på den europeiske stjernehimmelen, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i NRK

Bedre enn dop
Morten Thomassen er president i den norske Melodi Grand PRix-klubben, han var selvsagt på plass i Moskva, og meget fornøyd.

- Det var sinnsykt bra! Vi startet på topp med en 12'er og så fortsatte det bare bå stige. Det var utrolig gøy å være i salen å oppleve dette. Det finnes ikke bedre dop enn å vinne Grand Prix! Vi må vel feire...men akkurat nå er jeg helt omtumlet. Nå skal jeg inn på pressekonferansen og juble og hylle Alexander, sa en mildt sagt entusiastisk Rybak-fan.

Etter alle gratulasjonene hadde hovedpersonen følgende å si:

- Det er rett og slett dere som skal takkes, sier Rybak og retter sin takk til det norske folk.