Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bode Miller og Morgan Beck Miller:

Alpinstjerna med advarsel etter datterens tragiske død

- Jeg kan ikke se at det har blitt nevnt én eneste gang.

DRUKNET: Den olympiske skiløperen Bode Miller og kona hans Morgan, mistet jentebarnet sitt Emmy i en drukningsulykke i juni i år. I et eksklusivt intervju med TODAYs Savannah Guthrie, åpner paret opp om ulykken. Video: AP via NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er knappe to måneder siden alpinstjerna Bode Miller (40) og kona, sandvolleyballspilleren Morgan Beck Miller (31) mistet dattera Emeline Grier Miller (19 md.) i en drukningsulykke.

Den lille jenta var på besøk hos naboen sammen med moren da hun falt i bassenget.

- Hun var min lille bjørn. Hun hadde en så sterk personlighet, hun visste hva hun ville, sier alpinstjerna, mens kona legger til:

- Hun var et lite skinnende lys, men også veldig bestemt.

I et lengre intervju med TODAY forteller nå foreldrene om den skjebnesvangre dagen og om den lille datteren de savner så sårt. Nå ønsker de å advare andre småbarnsforeldre ved å fortelle sin historie.

Mistet datteren av syne

Beck var på besøk hos naboen da hun innså at datteren plutselig var forsvunnet. Emeline hadde sittet og lekt i et rom med de andre barna i etasjen under, da moren plutselig reagerte på at det var blitt så stille. Midt i en setning skal hun ha gått ned for å se etter datteren, men før de andre barna rakk å svare på hvor hun kunne være, fikk hun øye på en bakdør som sto på gløtt.

Hun løp ut, fant datteren i bassenget, og startet øyeblikkelig livredning mens venninnen ringte nødetatene.

MISTET DATTEREN: Bode Miller og kona Morgan Beck Miller mistet tidlig i juni datteren Emeline i en drukningsulykke. Nå advarer de andre småbarnsforldre om drukningsfaren for småbarn. Foto: NTB Scanpix
MISTET DATTEREN: Bode Miller og kona Morgan Beck Miller mistet tidlig i juni datteren Emeline i en drukningsulykke. Nå advarer de andre småbarnsforldre om drukningsfaren for småbarn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da ambulansepersonell ankom stedet, ble Emeline fraktet til det lokale sykehuset, og til tross for indikasjoner på at hun ville kunne overleve, viste det seg at livet til den lille jenta ikke sto til å redde.

Nå jobber paret seg gjennom sorgen ved å dele den tragiske opplevelsen, og ønsker å rette oppmerksomheten mot faren for drukning hos småbarn, for å hindre at andre foreldre skal oppleve det samme.

- Det går ikke en dag uten at jeg ber til gud om muligheten til å gå tilbake til den dagen for å gjøre det annerledes, sier en gråtkvalt Beck Miller, og fortsetter:

- Men vi har nå mulighet til å gi en mening til dette, å sørge for at ingen andre foreldre skal måtte føle det vi føler.

- Kan skje i løpet av et blunk

Ekteparet har selv et basseng utenfor sitt hjem i sørlige California. Da de flyttet inn i sitt nye hjem, forteller de at de startet svømmetrening med sine to unge gutter slik at de skulle være best mulig rustet. Den gang var ikke datteren Emeline født.

Paret har også gjerdet inn bassenget, og anser seg som forsiktige foreldre. Likevel rammet ulykken dem.

- Du tror kanskje sånt skjer under rare omstendigheter. Sånn er det ikke. Det (en ulykke) kan skje i løpet av et blunk, sier alpinstjerna, i et kortere utdrag av det samme intervjuet, mens kona legger til:

- Et barn på under 30 pounds (13,6 kg) kan drukne på 30 sekunder.

Etterlyser fokus

Drukning er ifølge TODAY den vanligste dødsårsaken blant småbarn fra ett til fire år i USA, og er også rangert blant de vanligste her til lands. Likevel føler Miller-paret at drukningsfaren får for lite fokus.

- Dersom det er den vanligste årsaken til dødsfall for barn, vil jeg gjerne vite om det, sier han blant annet og fortsetter:

- Jeg har vært med på alle kontroller og møter med barnelegene vedrørende barna, og jeg kan ikke si at det (drukningsfaren) har blitt nevnt én eneste gang.

Nå ønsker paret å spre bevissthet om barns sikkerhet rundt basseng, og har startet et eget fond der de samler inn penger til formålet.

- Det er 37 dager siden jeg sist holdt veslejenta mi. Jeg ber til gud om at ingen andre foreldre føler denne smerten, skrev Morgan Beck Miller (31) på Instagram nylig.

Venter barn

Lindsey Meehleis, parets jordmor, har satt opp en kronerullingsside på vegne av Miller-familien i etterkant av ulykken.

«Samtidig som familien navigerer gjennom en sorg som ingen foreldre burde få oppleve, har vi respondert til samfunnets ønske om å hjelpe. De innsamlede pengene fra GoFundMe-kampanjen vil bli brukt til å danne et fond til ære for søte Emeline Grier», heter det i beskrivelsen.

Bode og Morgan Miller giftet seg i 2012 og fikk sitt eldste barn, sønnen Nash, i 2015. Året etter kom Emeline, eller Emmy som ekteparet kalte henne, til verden. I oktober venter paret sitt tredje barn, det meldte alpinstjerna selv på Instagram i april.

Bode Miller har ytterligere to barn fra et tidligere forhold.