Frank Løke:

- Alt er farlig

Frank Løke er på vei opp K2, et av verdens høyeste fjell.

FARLIG: Frank Løke er for tida på vei opp K2, som ligger mellom Pakistan og Kina i Asia. Foto: Privat / Instagram
FARLIG: Frank Løke er for tida på vei opp K2, som ligger mellom Pakistan og Kina i Asia. Foto: Privat / Instagram Vis mer
Publisert

Den tidligere håndballspilleren Frank Løke (42) befinner seg på vei opp et av verdens høyeste fjell, nemlig K2 som ligger i fjellkjeden Himalaya mellom Pakistan og Kina.

42-åringen dro fra Norge 23. juni, og har de siste dagene ventet på at været skal bli bra nok slik at han og reisefølge kan forlate base camp.

Over satellittelefon kan Løke, via hans pressekontakt Torkjel Haabeth, avsløre at de har nettopp har ankommet camp 1.

NÅR TOPPEN: Frank Løke (41) har nådd toppen av Mount Everest. Video: @tpemba_sherpa Vis mer

Etter en ni timers trekking, og nesten 1000 høydemeter fra base camp, var 42-åringen og hans reisefølge framme ved campen. Turen opp ble derimot svært dramatisk.

- Blodig og i sjokk

«Det første som skjer er at en mann sklir utenfor kanten, men treffer noen steiner og får stanset. Han blir stående blodig i sjokk nede på en avsats, mens noen av lagkameratene får hentet ham».

KONTROVERSIELL: Fargeklatten Frank Løke markerer seg på den populære appen TikTok - i kjent Løke-stil. Video: Rød Løper Vis mer

Turen opp K2 skal etter planen gå via tre ulike camper. I en pressemelding kommer det imidlertid fram at turen kan bli enda farligere enn først antatt, ettersom de er nødt til å legge seg 300 meter fra den opprinnelige plassen til camp 3.

«Dette er ikke ideelt da det er stor fare for ras i området, men dette er eneste mulighet til å forsøke et summit push. I 2016 rev et ras med seg hele camp 3, så området er svært utsatt», het det i pressemeldingen.

Videre skriver pressekontakten at Løke sover med klatreselen festet i et tau på utsida av teltet av sikkerhetsmessige årsaker.

«Frank sier at dette er så sykt at han bare må legge bort frykten. Det kommer steiner flygende gjennom luften hele tida og flere har nesten blitt truffet.»

PÅ TUR: Frank Løke er på tur i Himalaya, hvor en nordmann har blitt smittet av coronaviruset. Dette får assisterende helsedirektør, Espen Nakstad, til å advare. Video: Dagbladet. Foto: Instagram/@actionfrank Vis mer

- Dødsfall vanskelig å unngå

Turen er både farlig og krevende, men Løke er fast bestemt på å nå toppen i løpet av uka. Det skal også være mange mennesker i fjellet for tida, som kan by på utfordringer.

«Det er over 200 folk i fjellet, så dødsfall vil være vanskelig å unngå.»

Hvis alt går etter planen vil gjengen gå direkte fra camp 3 til toppen på torsdag. Camp 4 dropper de som følge av dårlig vær, som er meldt fra fredag.

«Frank føler seg veldig bra til tross for den lange turen. Han skryter av sherpaen sin Pemba Tashi, som er meget sterk og selvsikker. Frank sier han virkelig får testet seg nå og at alt er farlig.»

I fjor gikk den tidligere håndballspilleren opp verdens høyeste fjell, Mount Everest.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer