Sondre Justad:

- Alt føles så naturlig

Sondre Justad føler ikke lenger på skam.

ÅPNER SEG: Sondre Justad snakker ærlig om forholdet til kjæresten Peder. Foto: Gitte Johannessen / NTB
ÅPNER SEG: Sondre Justad snakker ærlig om forholdet til kjæresten Peder. Foto: Gitte Johannessen / NTB Vis mer
Publisert

I et innlegg på Instagram i fjor kunne artist Sondre Justad (32) avsløre at han var i et forhold. Han kunne også røpe at paret bodde sammen - til tross for at fansen ikke hadde fått med seg at han var i et forhold.

I samme innlegg åpnet Justad seg også om frykten og skammen han har kjent på i forbindelse med følelsene sine.

«Jeg har nok alltid ant at det har vært rom i meg selv, som jeg ikke har turt å åpne og kikke inn i. Rom jeg har opplevd som ekkel, unødvendig og som har gitt meg vondt i magen», var blant det Justad skrev i det personlige innlegget.

Da Lofotværingen gjestet «StudioP3» mandag kunne han avsløre at han ikke lenger kjenner på skammen.

- Alt føles så naturlig og fint, og at det er noen jeg trives veldig med. Det er et sunt og lykkelig forhold. Det er ikke noe skam, jeg kan holde Peder i hånda og kysse uten å bli redd eller synes det er ubehagelig, som jeg kanskje hadde gjort for et år siden. Det er rart å se tilbake på nå som alt føles så naturlig.

KJÆRESTE: Under Sondre Justads konsert i Oslo spektrum dukker artistens kjæreste opp på scenen for å være med på låta «Befri mæ». Video: Martine Johansen Vis mer

Til programlederne Nate Kahungu og Nina Gjertsen forteller artisten at han og kjæresten har tatt ting gradvis, og at han aldri har tenkt: «nå hopper jeg bare ut i det».

- Det er helt surrealistisk å se for seg at noen for et år siden skulle sagt: «du skal stå på en scene foran mange mennesker å si at det her er kjæresten din, Peder». Jeg har tatt det her i mitt tempo, og i Peder sitt tempo.

I november dro 32-åringen med seg kjæresten opp på scenen under begge konsertene i Oslo Spektrum. Der sang de låta «Befri Mæ» sammen.

TUNGT: Artist Sondre Justad måtte stoppe et øyeblikk da han framførte en av sine låter i Oslo domkirke. Video: NRK. Vis mer

At samboeren skulle være en del av showet, var en selvfølge.

- Da jeg satt sammen konserten ville jeg at det skulle være min reise til Spektrum, fra jeg var liten og til nå. En del av min reise har jo også vært en kjærlighetsreise. Hvor jeg har vært fram og tilbake, «kava» litt, hatt det fint, vært nysgjerrig på gutter – men ikke turt å gå inn i det.

Justad kan fortelle at han har hørt kjæresten synge mye og at han synger veldig fint. Han var derfor glad for at hans utkårede hadde lyst til å synge foran et fullstappa Spektrum to ganger.

Da Dagbladet møtte gullstrupen under P3Gull i desember skrøt han kjæresten opp i skyene:

KJÆRLIGHET: Sondre Justad dro nylig kjæresten opp på scenen i Spektrum. Nå letter han på sløret om forholdet. Reporter: Thea Hope. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Det var så modig av han, og utrolig bra sunget. Jeg blir helt overveldet av han. Jeg pleier å bruke et par låter på å bli varm i trøya. Han kom ut der iskald, men og drit varm, og bare leverte i de tre minuttene.

Videre kunne Justad fortelle overfor Dagbladet at det var noe av det største han har opplevd.

- Det kommer til å ta lang tid å fordøye. Sykt mektig, og så sykt mye følelser. Det var så masse varme. Det var det sterkeste konsertøyeblikket jeg har opplevd noensinne. Det var sykt fint.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer