Joe Pesci:

Alvorlig skadd etter dette

Den ikoniske scenen førte til alvorlige skader for filmtyven.

«WET BANDITS»: De to filmskurkene fikk mildt sagt juling i den klassiske julefilmen fra 1990. Foto: Moviestore / REX / NTB
«WET BANDITS»: De to filmskurkene fikk mildt sagt juling i den klassiske julefilmen fra 1990. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer
Publisert

For de aller fleste har julestemningen begynt å komme krypende, når vi nå har bikket 1. desember. Dermed er det også flere både her til lands og utenfor våre landegrenser som nå har begynt å se på julefilmer.

Den over 30 år gamle komedien «Alene hjemme» er en stor favoritt blant juleelskere verden over - til tross for at den hadde premiere tilbake i 1990.

I filmen blir seerne kjent med den åtte år gamle gutten Kevin McCallister, som havner i en alvorlig knipe når han blir etterlatt av familien som drar på juleferie.

Da må han blant annet hamle opp med «Wet bandits» - innbruddstyvene Marv Murchins and Harry Lyme. Nå kan skuespilleren bak sistnevnte røpe at også innspillingen ble i det hardeste laget.

SJOKKERENDE: Flere sjokkerende avsløringer om juleklassikerne «Hjemme alene», «Love actually», «The Holiday» og «Elf» Vis mer

Alvorlig skadd

I et nytt intervju med People kan nemlig Joe Pesci (79), skuespilleren bak tyven Harry, fortelle at den hysteriske filmen også medførte en rekke alvorlige kroppsskader.

Dét er kanskje ikke så rart å tenke seg til, med tanke på hva han går gjennom i filmen.

- I tillegg til de forventede kulene, blåmerkene og de generelle smertene, som du vil assosiere med den spesielle typen av fysisk humor, fikk jeg alvorlige brannskader på toppen av hodet, forteller han.

Det skjedde under den ikoniske scenen der Pescis karakters hatt settes fyr på av lille Kevin.

SATT FYR PÅ: Joe Pescis karakter Harry fikk alvorlige brannskader under innspillingen. Foto: Moviestore / REX / NTB
SATT FYR PÅ: Joe Pescis karakter Harry fikk alvorlige brannskader under innspillingen. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer

- Jeg var heldig som hadde profesjonelle stuntmenn som gjorde de virkelig vanskelige stuntene, legger han til.

- Søt unge

Kevin McCallister spilles i filmen av barneskuespilleren Macaulay Culkin (42). Pesci forteller i intervjuet at Culkin var svært profesjonell under innspillingen, til tross for hans den gang unge alder.

Hylles: Cahtrin O'Hara går viralt etter at hun gjenskapte en av de mest ikoniske scenene fra julefavoritten «Hjemme alene». Vis mer

- Jeg husker Macaulay som en veldig søt unge, og selv på hans alder var han veldig profesjonell. Jeg begrenset relasjonen vår for å bevare dynamikken mellom karakteren hans og karakteren min.

79-åringen legger til at han slettes ikke ønsket at det skulle komme fram på skjermen at de hadde en god relasjon i det virkelige liv - som trolig hadde ødelagt illusjonen om at de to karakterene var fiender i filmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer