USA-valget 2016:

Amal Clooney tordner mot Trump: - Bryter internasjonale menneskerettigheter

Adovaktkona til filmstjerna George Clooney går hardt ut mot idéene til USAs nyvalgte president. 

STJERNEADVOKAT: Amal Clooney, som har vært gift med Hollywood-stjerna George Clooney de to siste åra, har vært involvert i en rekke profilerte rettssaker på internasjonalt nivå. Her er paret sammen under filmfestivalen i Cannes i mai. Foto: Hubert Boesl /dpa / NTB Scanpix
STJERNEADVOKAT: Amal Clooney, som har vært gift med Hollywood-stjerna George Clooney de to siste åra, har vært involvert i en rekke profilerte rettssaker på internasjonalt nivå. Her er paret sammen under filmfestivalen i Cannes i mai. Foto: Hubert Boesl /dpa / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ingen hemmelighet at Hollywood har vært splittet i to forskjellige politiske leirer i forbindelse med den nylig avsluttede presidentvalgkampen i USA.

Noen har gitt sin klare støtte til Donald Trump (70), mens andre har rast mot republikanerens presidentkandidat og heller sluttet kraftig opp om Hillary Clinton (69).

Etter at det ble avgjort at det er den omdiskuterte forretningsmannen Donald Trump som blir USAs 45. president, har han og familien hans fått hard medfart fra flere ulike hold.

Advokatkona til filmstjerna George Clooney (55), Amal Clooney (38), er blant dem som retter kraftig skyts mot den nyvalgte presidenten.

Da Clooney stod på talerstolen under Texas Conference for Women i Austin 15. november, var hun ikke nådig i sin omtale av Trump.

- Bryter internasjonal rett

Som advokat har Amal Clooney spesialisert seg innenfor menneskerettigheter, samt strafferett og offentlig rett på internasjonalt nivå.

Hun har blant annet representert klienter i Den europeiske menneskerettsdomstolen, ifølge profilen hennes hos Doughty Street Chambers.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer