Meek Mill:

Amerikansk rapper dømt: Dommeren gikk lei

- Jeg har prøvd å hjelpe deg siden 2009. Du har praktisk talt holdt meg for narr, skal dommeren ha sagt ifølge AP.

- Ikke perfekt: - Jeg er bare menneskelig, jeg er ikke perfekt, sa Meek Mill til dommeren under rettssaken. Men dommeren følte ikke at Mill hadde vist ham respekt. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Scanpix
- Ikke perfekt: - Jeg er bare menneskelig, jeg er ikke perfekt, sa Meek Mill til dommeren under rettssaken. Men dommeren følte ikke at Mill hadde vist ham respekt. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den amerikanske rapperen Meek Mill, eller Robert Williams som er hans egentlige navn, ble mandag dømt til to til fire år i fengsel etter å ha brutt betingelsene for prøveløslatelse.

Både rapperen selv, og de frammøtte virket sjokkerte over dommen som ble avsagt under en rettssak i Philadelphia, ifølge Philly.com.

- Jeg er bare menneskelig, jeg er ikke perfekt. Derfor ber jeg deg om tilgivelse. Jeg har kommet meg lang på vei, men jeg kan virkelig ikke starte på nytt, skal rapperen ha sagt til dommeren ifølge nettstedet.

- Holdt meg for narr

Men dommer Genece E. Brinkley argumenterte for at Mill har vist manglende respekt for rettssystemet ved å bli arrestert ved minst to tilfeller det siste året, og beordret at rapperen ble satt i varetekt med en gang.

- Jeg har prøvd å hjelpe deg siden 2009. Du har praktisk talt holdt meg for narr, skal Brinkley ha sagt i retten ifølge nyhetsbyrået AP.

- Jeg kan ha tabbet meg ut noen ganger, men jeg har aldri hatt noen intensjon om å ikke vise deg respekt, skal Mill ha svart dommeren.

Anke: Mills forsvarer Brian Mcmonagle (t.v) svarte bestemt på om dommen vil ankes. - Det skal være sikkert og visst, sa han. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Scanpix
Anke: Mills forsvarer Brian Mcmonagle (t.v) svarte bestemt på om dommen vil ankes. - Det skal være sikkert og visst, sa han. Foto: Matt Rourke / AP / NTB Scanpix Vis mer

Langt rulleblad

I mars ble Mill arrestert etter å ha vært involvert i en slåsskamp på en flyplass i St. Louis, men siktelsen ble seinere trukket. Seinere erkjente han straffskyld for uaktsom kjøring, etter å ha publisert en video av seg selv hvor han blant annet steiler med motorsykkel gjennom gatene i New York.

Rapperens rulleblad strekker seg lang tilbake i tid og i 2008 ble han arrestert for narkotika- og våpenkriminalitet, noe som resulterte i åtte måneder fengselsstraff og fem års prøveløslatelse, ifølge musikkmagasinet Rolling Stone.

Siden har han ved flere anledninger brutt betingelsene for prøveløslatelse, noe som har ført til at den har blitt forlenget.

Mills forsvarer, Brian Mcmonagle, ønsket ikke å kommentere dommen, men svarte på spørsmål om han ville anke den.

- Det skal være sikkert og visst at jeg kommer til å gjøre, sa han bestemt.

Hiphop-krangel

Men det er ikke bare rettssystemet rapperen har havnet i konflikt med, tidligere har han også ført en offentlig krangel med kollegaen Drake.

- Slutt å sammenlikne meg med Drake ... Han skriver ikke sine egne tekster. Grunnen til at han ikke har tvitret om albumet mitt, er at vi avslørte det, skrev Mill på Twitter i 2015.

Det førte til at Drake slapp disselåten «Back to back» som et svar til Mill, som Mill repliserte med låten «Wanna Know».

Meek Mill har også vært i et turbulent forhold med den verdenskjente rapperen Nicki Minaj. I januar bekreftet Minaj at forholdet var slutt og at hun er singel igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer