Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gregg Allman:

Amerikansk rockelegende er død

Gregg Allman ble 69 år gammel.

DØD: Den amerikanske rockeren Gregg Allman er død. Han ble 69 år gammel, og er for mange kjent som formann i The Allman Brothers Band. Foto: NTB scanpix
DØD: Den amerikanske rockeren Gregg Allman er død. Han ble 69 år gammel, og er for mange kjent som formann i The Allman Brothers Band. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske rockelegenden Gregg Allman har gått bort. Han ble 69 år gammel. Det er Billboard som først omtaler saken, som siterer artistens offisielle nettside.

I en uttalelse kommer det fram at The Allman Brothers Band-vokalisten døde i fredelige omgivelser i sitt eget hjem i Savannah, Georgia.

- Holdt ham oppe

- Gregg sleit med helsa de siste åra. Gjennom den tida anså Gregg det å kunne spille musikk med brødrene sine og med solobandet for fansen som viktig medisin for sjela hans. Det å spille musikk løftet ham opp og holdt ham oppe gjennom de tyngste tidene, heter det i uttalelsen.

The Allman Brothers Band omtales av mange som sørstatsrockens konger. Allman huskes også for sine soloprosjekter. I 2014 skulle han til Norge, på Notodden Blues Festival. De dukket imidlertid aldri opp. Han avlyste opptredenen på grunn av sykdom. Han skrev selv at han var skuffet over at det ble som det ble.

DØD: Gregg Allman skal ha slitt med helsa i flere år. Foto: NTB scanpix
DØD: Gregg Allman skal ha slitt med helsa i flere år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gregg Allman var en av grunnleggerne av The Allman Brothers Band sammen med blant andre Duane Allman i 1969. Gregg har vært stemmen i bandet, bak orgelet, og han står dessuten bak noen av bandets mest kjente låter - blant annet «Wasted Words», «Ain't Wastin' Time No More», «Whipping Post» og «Midnight Rider».

Rockestjerneliv

Han var også kjent som artisten Chers tidligere ektemann. De to var gift fra 1975 til 1979, og fikk sønnen Elijah Blue Allman sammen. Paret bodde sammen i Hollywood, og ble fort en av tabloidmagasinenes favorittpar. Det utviklet seg imidlertid gnisninger mellom de to, som var grunnen til at de gikk fra hverandre.

Cher kom med en noe kryptisk kondolanse på Twitter etter at dødsfallet ble kjent. Hun signaliserer at ord nå blir fattige.

Han har totalt vært gift seks ganger, og fikk fem barn totalt. Fire av dem jobber i dag som musikere.

Han levde et rockestjerneliv i mange år, og var blant annet på rehab totalt elleve ganger.

Allmann fikk en rekke priser gjennom karrieren. Han kan skilte med flere Grammy-statuetter, og er dessuten også innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame. Rolling Stone har kåret ham til den 70. beste sangeren i verden noensinne.

Han ga ut seks soloalbum og elleve studioalbum med The Allman Brothers Band.

STOR: Gregg Allman var en stor artist, og har fått flere utmerkelser. Her er han sammen med Cher. Foto: AP Photo, NTB scanpix
STOR: Gregg Allman var en stor artist, og har fått flere utmerkelser. Her er han sammen med Cher. Foto: AP Photo, NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart