Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Amerikanske Anna ga full pupp på Roskilde

Og Hans Christian Andersen vant nakenløpet for andre året på rad.

||| ROSKILDE (Dagbladet): For tolvte året på rad møttes 15 jenter og 15 gutter til nakendyst på Roskilde-festivalen i dag.

Det såkalte «Nøgenløbet» er arrangert av Roskilde Festival Radio, og har blitt en populær festivaltradisjon. I fjor møtte over 5000 nakenglade tilskuere opp ved den 400 meter lange, og veldig støvete, løpebanen ved Roskilde-festivalens Camp G.

Det var nok ikke færre som hadde møtt opp i dag, og nytt av året var en 20 centimeter dyp vanngrav - strategisk plassert ved målområdet for å skape dramatikk i løypa.

Nakencomeback Publikums forventninger skøt fart da det ti minutter før nakenløpstart ble annonsert at fjorårets vinner, Hans Christian Andersen (ikke forfatteren), skulle gjøre nakencomeback etter at en annen deltaker hadde trukket seg.

Og det tok ham skarve 56 sekunder å gjenta fjorårets eventyrlige bragd.

Han var likevel ikke helt fornøyd.

- Jeg synes stasen så litt liten ut mens jeg sprang. Når man gjør en slik kraftprestasjon som dette, forsvinner blodet helt andre plasser enn til det organet. Jeg er en «grower, not a shower», sa Andersen da han kom i mål for å motta premien: et gratis festivalpass til neste års Roskilde-festival.

Øvd med terrengløp Amerikanske Anna tok fatt på oppgaven med både hud og hår, og kjempet seg over målstreken først av alle jentene.

- Dette er første gang jeg er på Roskilde-festivalen. Jeg har øvd til nakenløpet ved å løpe terrengløp i USA, fortalte den nybakte vinneren i det hun mottok premien - også det et festivalpass - uten en tråd.

Etter løpet gikk ferden videre til Gringo Bar, hvor vinnerne ble påspandert drinker av festivalradioen. Om det også ble tatt dopingprøver, vites imidlertid ikke.

Følg Dagbladets Roskilde-team på Twitter. @jonaspetter og @urke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media