SISTE FARVEL: Amy Krouse Rosenthal har i USA oppnådd stor suksess med sine barnebøker. Hun har de siste åra hatt kreft i eggstokkene, og innrømmer at hun trolig nærmer seg slutten. Hennes gest til ektemannen har nå fått henne til å gå viralt. Foto: Trevor Haldenby, Flickr, Creative Commons-lisens
SISTE FARVEL: Amy Krouse Rosenthal har i USA oppnådd stor suksess med sine barnebøker. Hun har de siste åra hatt kreft i eggstokkene, og innrømmer at hun trolig nærmer seg slutten. Hennes gest til ektemannen har nå fått henne til å gå viralt. Foto: Trevor Haldenby, Flickr, Creative Commons-lisensVis mer

Dating-apper:

Amy skal snart dø. Nå har hun laget datingprofil til ektemannen gjennom 26 år

Forfatterens gest rører en hel verden. 

(Dagbladet): Den suksessfulle barnebokforfatteren og filmskaperen Amy Krouse Rosenthal har gitt ut over 30 bøker siden 2005, og har fått gode anmeldelser på verkene sine. Hun har fått delta i flere radioprogrammer og har blant annet hatt æren av å holde et TED-foredrag.

Hun er gift med Jason Brian Rosenthal , og har de tre barna Justin, Miles og Paris. De bor sammen i Chicago, og har inntil nylig levd sammen i fred og harmoni. Nå nærmer imidlertid idyllen seg en slutt.

I 2015 ble Krouse Rosenthal diagnostisert med kreft i eggstokkene. Sjokket kom samtidig som hun skulle sende sitt tredje barn avgårde på college, og hun hadde store planer om å endelig kunne reise verden rundt med ektemannen sin.

Laget datingprofil

I en kommentar i The New York Times skriver hun at hun nærmer seg slutten på livet, og at teksten skrives i morfinrus. Teksten, som nå har gått viralt, er et sterkt møte med en som bare ønsker det beste for sitt livs store kjærlighet.

- Jeg må si dette (og si det rett) mens jeg fortsatt har oppmerksomheten deres og puls. Jeg har vært gift med verdens mest ekstraordinære mann i 26 år. Jeg hadde planer om at det skulle vare i 26 år til, skriver hun i den hjerteskjærende teksten.

Amy og Jason, som nå deler samme etternavn og tre voksne barn, møttes i 1989. Den gang var hun bare 24 år gammel, og hun visste allerede etter første stevnemøte at dette var mannen i hennes liv. Hun vil gjerne at noen andre skal få gleden av ham når hun forsvinner.

A new 1,2,3 list posted daily at 1:23pm = #project123. Goal is 123 days. Today is day 56.

Et innlegg delt av Amy Krouse Rosenthal (@missamykr)

- Jeg har aldri vært på Tinder, Buble eller eHarmony, men jeg skal lage en generell profil for Jason akkurat nå, basert på at vi har sameksistert i samme hus det som er nærmere 9490 dager, skriver hun i innlegget.

Rosenthal forteller at ektemannen hennes er en 72 kilos mann som strekker seg 177 cm over bakken, med brune øyne og gråstripete hår. Han kler seg godt, han er handy og han lever for musikk.

Tar farvel

- Jeg vil ha mer tid med Jason og barna mine. Jeg vil drikke martinier på Green Mill Jazz Club på torsdagskvelden. Men det kommer ikke til å skje. Jeg har trolig bare et par dager igjen på denne planeten, skriver hun og fortsetter:

- Dette har jeg skrevet på Valentinsdagen, og den mest genuine, ikke vase-relaterte gaven jeg ønsker meg er at riktig person leser dette, finner Jason, og at en annen kjærlighetshistorie kan begynne, heter det i den gripende teksten.

Det er fire uker siden Rosenthal sist la ut noe på sin Instagram-konto, der hun ofte legger ut morsomme bilder og illustrasjoner med oppmuntrende effekt. Det siste hun la ut var et ærlig innlegg om at hun måtte stoppe prosjektet.

- De siste dagene har kreften - nevnte jeg at jeg hadde kreft? - robbet meg for min normale energi og evne til å fokusere, skriver hun.

- Det er viktigere ting jeg må fokusere på nå, heter det i hennes siste innlegg.

A new 1,2,3 list posted daily at 1:23pm = #project123. Goal was 123 days. Today is day 61.

Et innlegg delt av Amy Krouse Rosenthal (@missamykr)