Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Amy Krouse Rosenthal:

Amys innlegg om døden rørte tusenvis. Nå har hun tapt kampen

På dødsleiet fortalte hun verden at hun har laget datingprofil til ektemannen. 

SISTE FARVEL: Amy Krouse Rosenthal har i USA oppnådd stor suksess med sine barnebøker. Hun har de siste åra hatt kreft i eggstokkene, og skrev i et leserinnlegg at det trolig nærmet seg slutten. Hennes gest til ektemannen fikk henne til å gå viralt. Foto: Kim/Chicago Sun-Times, AP, NTB scanpix
SISTE FARVEL: Amy Krouse Rosenthal har i USA oppnådd stor suksess med sine barnebøker. Hun har de siste åra hatt kreft i eggstokkene, og skrev i et leserinnlegg at det trolig nærmet seg slutten. Hennes gest til ektemannen fikk henne til å gå viralt. Foto: Kim/Chicago Sun-Times, AP, NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den amerikanske barnebokforfatteren Amy Krouse Rosenthal er død. Hun ble 51 år gammel, og døde som følge av en kamp mot kreft i eggstokkene. Rosenthal ble diagnostisert med sykdommen i 2015, og har forberedt seg på døden de siste månedene.

Hennes agent og nære venn, Amy Rennert, bekrefter 51-åringens bortgang til People.

- Amys siste innlegg, et kjærlighetsbrev til ektemannen Jason, var den ultimate gaven til ham og til resten av oss. Hun etterlater seg en arv av kjærlighet, skjønnhet og godhet, sier Rennert.

51-åringen etterlater seg ektemannen Jason Brian Rosenthal og de tre barna Justin, Miles og Paris. De bodde sammen i Chicago.

Noe av det siste Rosenthal gjorde før hun døde, var å bli verdenskjent.

Rørende farvel

Hun skrev nemlig et innlegg i The New York Times om hvordan livet hennes så ut, nå som det nærmet seg slutten. Et av hovedpoengene i innlegget var at hun ville at ektemannen skulle finne kjærligheten på nytt når hun var død.

Kommentaren hun skrev i den anerkjente amerikanske avisa ble ifølge henne selv skrevet i morfinrus. Teksten, som for noen uker siden gikk viralt, er et sterkt møte med en som bare ønsker det beste for sitt livs store kjærlighet.

- Jeg må si dette (og si det rett) mens jeg fortsatt har oppmerksomheten deres og puls. Jeg har vært gift med verdens mest ekstraordinære mann i 26 år. Jeg hadde planer om at det skulle vare i 26 år til, skrev 51-åringen.

Amy og Jason, som deler samme etternavn og tre voksne barn, møttes i 1989. Den gang var hun bare 24 år gammel, og hun visste allerede etter første stevnemøte at dette var mannen i hennes liv.

Hun vil gjerne at noen andre skal få gleden av ham når hun forsvinner.

- Ble sjokkert

- Jeg har aldri vært på Tinder, Buble eller eHarmony, men jeg skal lage en generell profil for Jason akkurat nå, basert på at vi har sameksistert i samme hus det som er nærmere 9490 dager, skriver hun i innlegget.

Rosenthal forteller at ektemannen hennes er en 72 kilos mann som strekker seg 177 cm over bakken, med brune øyne og gråstripete hår. Han kler seg godt, han er handy og han lever for musikk.

Ektemannen hennes har tidligere uttalt til People at han synes innlegget til sin nå avdøde kone var vakkert, og at han ikke helt visste hvordan han skulle reagere på det.

- Jeg visste ikke hva hun skrev på, men jeg var med henne mens hun skrev det og kan fortelle at det ikke var en enkel oppgave. Da jeg leste ordene hennes for første gang ble jeg sjokkert av skjønnheten, overrasket over den fantastiske oppbygningen, i lys av tilstanden hennes, og selvfølgelig ødelagt følelsesmessig, har han fortalt.

Jason, som nå er enkemann, avsluttet med å fortelle at han skulle ønske han hadde like mye skriftlig teft som kona.

- Jeg har ikke det samme talentet for ord, men om jeg hadde hatt det, kan jeg forsikre deg om at min fortelling ville vært den mest episke av kjærlighetshistorier... Nemlig vår, har han uttalt.

A new 1,2,3 list posted daily at 1:23pm = #project123. Goal was 123 days. Today is day 61.

Et innlegg delt av Amy Krouse Rosenthal (@missamykr)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media