VANT: Ananda Marchildon vant denne uken i retten over det amerikanske modellbyrået «Elite Model Agency». FOTO: Scanpix.
VANT: Ananda Marchildon vant denne uken i retten over det amerikanske modellbyrået «Elite Model Agency». FOTO: Scanpix.Vis mer

Ananda Marchildon hadde for brede hofter

Nederlandsk «Top model»-vinner saksøkte modellbyrå.

(Dagbladet): I 2008 gikk den da 22 år gamle jenta Ananda Marchildon av med seieren i den nederlandske versjonen av reality-serien «Top model».

Men modellykken skulle bli kortvarig.

For bred over baken Det anerkjente modellbyrået «Elite Model Agency» som har base i New York var nemlig ikke fornøyd med jentas former og sparket henne.

Elite mente nemlig at Marchildons 92 centimeter brede hofter var for formfullt, og at hun måtte slanke bort minst to centimeter. Dermed var det kroken på døra for videre jobbing i modellbyrået.

Nå har Marchildons gått rettens vei, og denne uken ble det kjent at «Elite Model Agency» må betale jenta i underkant av 500.000 norske kroner i erstatning - premiepotten hun ble lovet da hun vant den gjeve tittelen i 2008.

Sparket Det er ikke første gang en modell blir kastet ut av et modellbyrå.

I 2009 ble «Ralph Lauren»-modellen Filippa Hamilton (26) sparket fordi at klesgiganten mente at hun var for tjukk, og dermed hadde manipulert bilder av henne for å fremstille henne tynnere enn det hun egentlig var.

FOR BRED: «Top model»-vinner Ananda Marchildon ble sparket av modellbyrået fordi at de mente hun hadde for brede hofter. Foto: Sloggi/AP/Scanpix Vis mer

- Jeg ble sjokkert da jeg så den superslanke jenta med mitt ansikt. Det er svært trist at Ralph Lauren vil gjøre noe slikt. De sparket meg fordi de sa jeg var overvektig og ikke passet klærne deres lenger, sa Hamilton den gang.

VANT: 25 år gamle Ananda Marchildon vant nylig i retten over det amerikanske modellbyrået «Elite Model Agency». Foto: Scanpix. Vis mer