<strong>STAKK AV MED SEIEREN:</strong> Anders Jacobsen forteller at «Mesternes mester»-deltakelsen har vært en opplevelse for livet, og at han blant annet sitter igjen med flere livslange vennskap. Her er han avbildet med trofeet etter seieren.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STAKK AV MED SEIEREN: Anders Jacobsen forteller at «Mesternes mester»-deltakelsen har vært en opplevelse for livet, og at han blant annet sitter igjen med flere livslange vennskap. Her er han avbildet med trofeet etter seieren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Anders Jacobsen:

Anders Jacobsen om det flaueste «Mesternes mester»-øyeblikket: - Det var ekstremt kleint

Fikk ikke regneoppgaven til å stemme. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg tror det største for meg var å oppleve hvor rause alle de andre utøverne er. Samholdet og lagånden var helt unik. Det gjorde oppholdet for min del, og jeg tror jeg har fått venner for livet, sier Anders Jacobsen (32).

Lørdag møtte Dagbladet den tidligere skihopperen på finalefesten for «Mesternes mester» i Oslo sentrum. Der ble det også klart at 32-åringen stakk av med seieren årets sesong, og dermed kan smykke seg med den gjeve vinnertittelen.

På tross av at han har gått ubeseiret gjennom konkurransen, innrømmer Jacobsen at flere av øvelsene - og spesielt én av dem - var særdeles krevende.

- Vi hadde en regneoppgave hvor vi skulle telle steiner, potteplanter og blomster, og der var jeg ekstremt dårlig. Jeg hadde riktig antall først, men jeg klarte rett og slett ikke å regne.

<strong>GRESK GÅTE:</strong> Anders Jacobsen ser tilbake på dette øyeblikket som et av hans minst stolte i «Mesternes mester», men tar det likevel med en god dose humor. Her sammen med programleder Dag Erik Pedersen. Foto: NRK&nbsp;
GRESK GÅTE: Anders Jacobsen ser tilbake på dette øyeblikket som et av hans minst stolte i «Mesternes mester», men tar det likevel med en god dose humor. Her sammen med programleder Dag Erik Pedersen. Foto: NRK  Vis mer

Fått ny jobb

I konkurransen «Gresk gåte» var det flere som slet med å holde hodet kaldt, men Jacobsen forklarer at det var vondt å ta feil gang etter gang.

- Det var ekstremt kleint, og var klippet litt sånn at det ble kleint også. Men for all del, det tåler man, sier han lattermildt.

Foruten å jobbe som NRK-ekspert, skal Jacobsen fylle dagene framover med salg av biler.

- Jeg har fått meg ny jobb, og skal begynne å selge biler. Jeg går inn som salgssjef på Volvo i Hønefoss, så det blir nok veldig bra.

- Kjører du Volvo selv?

- Ja, jeg gjør det. Jeg er jo tobarnsfar, sier han og ler.

- Ikke god til å lyve

Selv om hoderegningen i «Mesternes mester» viste seg å være noe vanskelig, har Jacobsen klokkertro på at det ikke vil bli et hinder ellers.

- Jeg har alltid vært bilinteressert. Som idrettsutøver har man kanskje vært litt bortskjemt med fine bilavtaler, men akkurat bil skal jeg nok klare å selge. Så tror jeg også at jeg har en viss tillit. Jeg er ikke så god på å lyve, men dét tror jeg at jeg slipper når jeg skal selge nye biler.

HVEM STRIKKER BEST?: I lys av den velomtalte strikke-kommentaren til «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen, utfordret Dagbladet årets deltakere, og ham, i nettopp strikking. Vis mer Vis mer

- Vil du kunne seile litt på popularitet og kjendisstatus i forhold til salg, tror du?

- Ha ha! Jeg håper jo litt at jeg kan seile på det. At jeg får inn en 50-60 salg på å være den man er. Det hadde ikke vært feil.

32-åringen har i løpet av karrieren fått en stor fanskare, som definitivt har vist større interesse etter at han deltok i «Mesternes mester».

- Det er klart at det programmet treffer bredt, og det er nok av interesse blant alle aldersgrupper, fra 5-6 år til 80 år. Det er mange som ringer, og det er litt uvant.

- Hvilke tilbakemeldinger får du?

- Jeg får alle mulige slags meldinger. Alt fra om jeg kan komme på en skole og ha «Mesternes mester»-dag, til helt andre ting.

- Mindre egoistisk

På grunn av jobben som ekspertkommentator for NRK, har Jacobsen hatt lite tid til å følge alle episodene av «Mesternes mester».

De gangene 32-åringen har fått tid, har han imidlertid sett episodene sammen med sønnen Isaac, som han har sammen med kona Birgitte (30).

- Det har vært stas. Han er veldig fan.

Den tidligere skihopperen forklarer videre at både familie og venner er fornøyde med innsatsen hans i «Mesternes mester». I likhet med da Jacobsen var aktiv utøver, har konkurranseinstinktet vist seg å være stort.

- Jeg merker at jeg har en vinnerskalle. Samtidig tror jeg at jeg er flinkere til å se det større bildet nå, enn da jeg var aktiv. Å ikke grave seg ned grunnet små eller enkle problemer. Jeg er nok blitt mindre egoistisk etter at jeg la opp.

- På hvilken måte da?

- Etter at vi fikk barn, merket jeg godt at hverdagen ble lagt opp etter min pipe. For å få ting til å gå opp, kom jeg alltid først. Når man har holdt på sånn i ti år, er det kanskje på tide å gi noe tilbake, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer