Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Bill Cosby:

Andrea hevder at hun våknet med Cosbys hånd inni seg. Komikeren mener det bare var «kosing»

Bill Cosbys egne uttalelser står i sterk kontrast til det fornærmede Andrea Constand beskriver. 

ORD MOT ORD: Bill Cosby, som ennå ikke har vitnet i retten, hevdet i 2005 at han bare kysset og koste med Andrea Constand. Selv mener hun at han dopet henne ned og befølte henne nedentil. Foto: NTB scanpix
ORD MOT ORD: Bill Cosby, som ennå ikke har vitnet i retten, hevdet i 2005 at han bare kysset og koste med Andrea Constand. Selv mener hun at han dopet henne ned og befølte henne nedentil. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Saken mot Bill Cosby (79) har allerede vart i en snau uke, og flere oppsiktsvekkende påstander har kommet ut av rettssalen i Norristown, Pennsylvania.

Andrea Constand (44), tidligere ansatt ved Temple University, hevder at den kjente tv-komikeren dopet henne ned og antastet henne i 2004. Dette er det eneste forholdet han er siktet for, på tross av at liknende anklager har kommet fra flere titalls kvinner i årenes løp.

Tidligere denne uka uttalte den fornærmede seg i retten. Nå har det kommet fram hvordan Cosby selv beskrev det påståtte overgrepet.

TILTALT: Bill Cosby kan risikere ti års fengsel, dersom han blir dømt. Foto: NTB scanpix
TILTALT: Bill Cosby kan risikere ti års fengsel, dersom han blir dømt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Motstridende

Det er PageSix som først omtaler uttalelsene.

I 2005 sto Constand fram med anklagene sine, som førte til at Cosby ble avhørt av en konstabel fra staten saken nå holdes i. Da fortalte han at han ikke skal ha tatt Viagra, og forklarte at han ikke likte å ha samleie - noe som sto i kontrast til det han var anklaget for.

- Vi begynte å kose. Berøring og kyssing med klærne på, sa han i avhøret den gang.

Cosby skal foreløpig ikke vitne i retten, og derfor baseres store deler av saken på tidligere uttalelser, andre vitner og forsvarsadvokaters munnhuggeri mot hverandre. I 2005-avhøret fortalte Cosby at han skal ha gitt Constand, den gang 31 år, en allergipille og at han skal ha tatt henne på brystet.

BEVIS: Kasser på kasser med bevismateriale blir daglig ført inn i rettssalen. Foto: NTB scanpix
BEVIS: Kasser på kasser med bevismateriale blir daglig ført inn i rettssalen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg hadde aldri planer om å ha fullverdig samleie, helt naken, med Andrea. Jeg liker det ikke. Jeg liker kosing og kyssing, fortalte han.

De 17 år gamle uttalelsene står i sterk kontrast til det den fornærmede selv sier om saken. Hun hevdet at Cosby dopet henne ned i hans hjem og forgrep seg på henne.

- Jeg våknet brått, fordi jeg merket at han befølte brystene mine under skjorta mi. Da jeg våknet var hånda hans inni meg. Han plasserte også hånda på penisen sin og beveget den fram og tilbake, sa hun ifølge PageSix.

Endret forklaring

Det var tirsdag denne uka hun fortalte om det angivelige overgrepet i retten. Hun sa at hun fikk tre blå piller av ham, som gjorde henne «paralysert».

- Jeg klarte ikke å si nei, eller å bevege meg. Jeg ville at det skulle stoppe, men kroppen min lystret ikke. Jeg klarte ikke å slåss.

Den kvelden i 2004 skal hun ha våknet i fem-tida på morgenen med BH-en rundt halsen, og forlatt tv-stjernas hus kort tid etter. I retten på tirsdag ble 44-åringen spurt om detaljer rundt historien.

På spørsmål fra Cosbys advokat, Angela Arusa, skal Constand ha innrømmet at hun tidligere har forklart at den angivelige hendelsen skjedde etter en middag med flere andre mennesker.

- Jeg tok feil. Jeg var forvirret på den tiden. Det var mye som gikk gjennom hodet mitt.

Hun innrømmet også på spørsmål fra Cosbys advokat at hun hadde oppholdt seg på hotellrom sammen med Bill Cosby i forbindelse med forretningsturer til blant annet New York og Connecticut. Rettssaken er ventet å vare i nærmere to uker.

Flere kvinner har anklaget Cosby

Flere kvinner har hevdet at de har blitt misbrukt av Cosby.

Tidligere supermodell Janice Dickinson er blant dem som tidlig sto fram som en av kvinnene Cosby skal ha forgrepet seg på.

- Neste morgen våknet jeg opp og hadde ikke på meg pysjamas, og jeg husket at før det svartnet, så hadde jeg blitt seksuelt antastet av denne mannen, har Dickinson tidligere uttalt om kvelden i 1982.

Cosby har innrømmet at et av forholdene han er blitt anklaget for, stemmer. I et avhør sa han at han har gitt minst én kvinne det forbudte medikamentet Quaaludes, eller Metakvalon. Da han ble spurt om det var hans intensjon å gi dopet til «unge kvinner han ønsket å ha sex med», bekreftet han dette.

Totalt er det nærmere 60 stykker som har hevdet at «Cosby med familien»-stjerna har forgrepet seg på dem i årenes løp. Alle overgrepene skal ha skjedd mens tv-stjerna var gift med kona Camille Cosby (73), som ble hans hustru i 1964.

Hun har ennå til gode å møte opp ved ektemannens side i rettssalen.

Hele Norges coronakart