Andrew Sachs fra «Hotell i særklasse» er død

Ble kjent som den ikoniske kelneren Manuel i TV-serien.

IKONISK: Andrew Sachs er aller mest kjent fra TV-serien «Hotell i særklasse», der han spilte den spanske kelneren Manuel. Her sammen med serieskaper John Cleese i rollen som Basil Fawlty. Foto: NTB SCANPIX
IKONISK: Andrew Sachs er aller mest kjent fra TV-serien «Hotell i særklasse», der han spilte den spanske kelneren Manuel. Her sammen med serieskaper John Cleese i rollen som Basil Fawlty. Foto: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Andrew Sachs er død, 86 år gammel.

Den tysk-britiske skuespilleren døde på et pleiehjem 23. november, og ble gravlagt i går. Sachs har slitt med sykdom i flere år, og var dement de fire siste åra av livet sitt.

- Hjerte mitt har vært knust hver dag i en stund, sier enka Melody Sachs til Daily Mail.

Hun sier mannen aldri klaget over sykdommen.

- Det var ikke bare trist. Han jobbet i to år. Vi var glade og lo alltid. Det var aldri et kjedelig øyeblikk. Han var dement i fire år, men vi merket egentlig ingenting før han begynte å glemme, sier kona.

Sachs er aller mest kjent fra TV-serien «Hotell i særklasse», der han spiller den spanske kelneren Manuel. Han ble en publikumsfavoritt blant mange i TV-serien som ble skapt av John Cleese og «Monthy Pyton»-gjengen.

Serien, som ble laget i tolv episoder, ble først sendt på NRK i 1976 og 1979, og har gått flere ganger i reprise.

Sachs ble født i Berlin i 1930 til en katolsk mor og en jødisk far. Han kom til Storbritannia da familien flyktet fra nazistene i 1938.

Han hadde en lang karriere på scenen, på TV og på radio.