Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Angelina Jolie:

Angelina etter det tøffe året: - Jeg hadde gitt alt for å ha mamma hos meg nå

Hollywood-stjerna Angelina Jolie åpner seg om savnet etter moren sin, Marcheline.

SAVNER MOREN: Angelina Jolie åpner seg opp om savnet etter moren som døde i 2007. Her er mor og datter sammen i 2001. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SAVNER MOREN: Angelina Jolie åpner seg opp om savnet etter moren som døde i 2007. Her er mor og datter sammen i 2001. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hel kjendisverden trodde ikke sine egne øyne og ører da det i fjor høst ble kjent at superparet Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (53) hadde skilt lag etter over ti år sammen.

Da hadde paret vært gjennom store oppturer og nedturer: De giftet seg på sin egen prakteiendom i Frankrike i 2014, og i 2013 og 2015 fjernet Jolie henholdsvis brystene og eggstokkene sine av frykt for å få kreft.

«Tomb Raider»-stjerna mistet sin egen mor, Marcheline Bertrand, til kreft i 2007. Hun ble bare 56 år gammel. I et nytt intervju med franske ELLE, åpner Jolie seg om savnet etter moren sin.

Filmstjerna forteller at hun synes det er trist å tenke på at de seks barna hun har med Brad Pitt, må vokse opp uten mormoren sin.

- Hun ville ha blomstret som bestemor. Jeg vet hvor mye hun hadde beriket livene deres, og jeg er lei meg for at de ikke får oppleve det, sier hun ifølge People, som siterer fra ELLE-intervjuet.

- Har trengt å ha mamma her

Like etter at bruddet mellom Jolie og Pitt ble kjent, kom det fram at familien hadde vært involvert i en episode ombord et privatfly noen dager tidligere.

Ifølge TMZ var det Pitt som utagerte på flyet i forbindelse med en krangel, og langet ut mot et av de seks barna sine. Det lokale barnevernet i Los Angeles etterforsket saken, og FBI vurderte å innlede etterforskning av Pitt for barnemishandling.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPNER SEG: Angelina Jolie forteller at hun skulle ønske at hun kunne få råd og støtte av moren. Foto: AP/ NTB scanpix
ÅPNER SEG: Angelina Jolie forteller at hun skulle ønske at hun kunne få råd og støtte av moren. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

I november ble saken avsluttet, og Pitt ble renvasket for mistankene om barnemishandling, ifølge Reuters. Etter bruddet var Jolie og Pitt også på kant om omsorgsfordelingen for barna, og om hvordan skilsmisseprosessen skulle forløpe. Til slutt kom de to til enighet.

Overfor franske ELLE legger ikke Angelina Jolie skjul på at hun svært gjerne skulle hatt moren sin hos seg nå, og at hun har følt behov for hennes støtte.

ENIGE: Brad Pitt og Angelina Jolie har blitt enige om omsorgsfordelingen for barna. Foto: AFP / NTB Scanpix
ENIGE: Brad Pitt og Angelina Jolie har blitt enige om omsorgsfordelingen for barna. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg hadde gitt hva som helst for å ha henne hos meg akkurat nå. Jeg har trengt henne, sier Jolie, men uten å henvise direkte til den turbulente tiden etter bruddet med Pitt.

Hollywood-stjerna forteller videre at hun forsøker å forestille seg hva slags råd moren hadde gitt henne, hvis hun hadde vært i live i dag.

- Det er ofte jeg snakker til henne i hodet mitt, og prøver å se for meg hva hun hadde sagt og hvordan hun ville ha veiledet meg, legger hun åpenhjertig til.

Brast i gråt da hun snakket om moren

Marcheline Bertrand gikk bort i januar 2007 etter å ha fått eggstokkreft, og etterlot seg barna Angelina Jolie og James Haven (44). Etter morens død har Hollywood-stjerna vært åpen om savnet etter henne.

RØRT: Angelina Jolie fikk tårer i øynene da hun snakket om moren på pressekonferansen i 2008. Foto: Reuters/ NTB scanpix
RØRT: Angelina Jolie fikk tårer i øynene da hun snakket om moren på pressekonferansen i 2008. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Da Jolie møtte pressen for å promotere filmen «Changeling» året etter at moren døde, tok følelsene overhånd. Hun fikk spørsmål fra salen om hvordan det var å spille en sterk mor såpass kort tid etter å ha mistet sin egen.

«Changeling» handler nemlig om Christine Collins, en kvinne som på 1920-tallet kjempet for å finne ut hva som hadde skjedd med sønnen Walter - som forsvant som niåring.

- Mamma var veldig lik Christine Collins. Hun var utrolig søt, ble ikke sint og bannet aldri. Men skjedde det noe med barna hennes kunne hun bli voldsom, så det kunne like gjerne vært hennes historie, svarte Jolie med tårer i øynene, ifølge The Telegraph.

LYKKELIGE TIDER: Brad Pitt og Angelina avbildet sammen på midten av 2000-tallet, ikke lenge etter at det ble kjent at de var et par. På denne tiden var også Angelinas mor fortsatt i live. Foto: NTB scanpix
LYKKELIGE TIDER: Brad Pitt og Angelina avbildet sammen på midten av 2000-tallet, ikke lenge etter at det ble kjent at de var et par. På denne tiden var også Angelinas mor fortsatt i live. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mor og datter ble operert av samme lege

Da filmstjerna for noen år siden fant ut at hun hadde brystkreft-genet BRCA1, valgte hun å la seg operere for å minimere risikoen for at også hun skulle dø fra barna sine.

Mutasjoner i BRCA1-genet gir nemlig 36–87 % risiko for brystkreft og 36–63 % risiko for eggstokkreft, ifølge Store medisinske leksikon.

Ifølge UsWeekly fikk Jolie vite at hun kanskje hadde eggstokkreft i et tidlig stadium våren 2015, hvorpå hun fjernet både eggstokkene og egglederne. På sykehuset viste det seg at hun ble behandlet av flere av de samme legene som moren.

- Vi hadde noen av de samme sykepleierne, noen av de samme legene. Legen som fjernet eggstokkene mine, var også legen til moren min, sa Jolie i et intervju med «Today Show» høsten 2015.

Med sin daværende ektemann ved sin side, fortalte den Oscar-vinnende skuespilleren at moren hadde gitt legen sin en klar beskjed for hun døde:

- Det viste seg at moren min hadde sagt til henne: «Lov meg at du kommer til å fjerne Angies eggstokker». Så da vi møttes, gråt vi begge to, og så sa hun: «Jeg ga moren din et løfte, jeg er nødt til å gjøre dette,» fortalte Jolie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!