Tord Peterson:

«Änglagård»-skuespilleren er død

Tord Peterson ble 94 år gammel.

DØD: Tord Peterson gikk bort mandag. Foto: Jonas Ekstrmer / TT / NTB
DØD: Tord Peterson gikk bort mandag. Foto: Jonas Ekstrmer / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag deler svenske DN den triste nyheten om at skuespiller Tord Peterson er gått bort, 94 år gammel.

- Vi føler oss veldig glade over å ha fått ha ham hos oss så lenge. Han har fylt våre liv med glede og mange vittige og spesielle narrestreker. Vi føler oss veldig heldige og vil savne ham veldig, sier dattera Katarina Tordsdotter til avisa.

Skuespilleren gikk bort mandag på et eldresenter i Skåne, etter kort tids sykdom. Familien var til stede da 94-åringen sovnet inn.

SUKSESS: Tord Peterson og Colin Nutley under innspillingen av den tredje «Änglagård»-filmen i 2010. Foto: Adam Ihse / NTB
SUKSESS: Tord Peterson og Colin Nutley under innspillingen av den tredje «Änglagård»-filmen i 2010. Foto: Adam Ihse / NTB Vis mer

Nominert

Peterson er særlig kjent for rollen som Ivar i «Änglagård»-filmene, og ble i 1994 nominert som beste mannlige hovedrolle under Guldbaggegalan for sin rolle i suksessfilmens oppfølger.

Kollega Helena Bergström, som spilte i «Änglagård» sammen med Peterson, vil minnes ham som en av de største skuespillerne.

GIKK BORT: Sean Connery døde i fjor, 90 år gammel. Vis mer

- Jeg skulle bare ønske vi hadde fått se ham i flere store roller. Han hadde en så enorm varme, integritet og profesjonalitet. Jeg vet han har gjort veldig mye for teateret og jobbet steinhardt, men dessverre har han aldri fått den offentlige hederen han fortjente ettersom han ikke hadde noen store hovedroller, sier hun.

Hun mener også at Peterson burde vunnet prisen i 1994.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer