I SAMME BÅT: Kim Kardashian ble natt til mandag utsatt for et brutalt ran i Paris. Superstjerner som Chris Brown, Naomi Campbell og Benedict Cumberbatch har tidligere opplevd lignende, dramatiske hendelser. Foto: AP/ EPA/ Ettorre Ferrari/ Reuters/ NTB Scanpix
I SAMME BÅT: Kim Kardashian ble natt til mandag utsatt for et brutalt ran i Paris. Superstjerner som Chris Brown, Naomi Campbell og Benedict Cumberbatch har tidligere opplevd lignende, dramatiske hendelser. Foto: AP/ EPA/ Ettorre Ferrari/ Reuters/ NTB ScanpixVis mer

Kim Kardashian-ranet

Angrepet av nakne kvinner, truet med pistol, slått ned på gata

En rekke stjerner har tidligere fått voldelige inntrengere på besøk.

(Dagbladet): Natt til mandag ble verdens mest omtalte kvinne, Kim Kardashian West (35) utsatt for et brutalt ran i en privat luksusleilighet i Paris.

Utkledd som politibetjenter tok to maskerte menn seg inn i boligen og truet 35-åringen med pistol. Kardashian ble selv bundet fast og innelåst på badet, før tyvene deretter forsynte seg med juveler verdt nærmere 90 millioner.

RANET: Kim Kardashian ble utsatt for væpnet ran natt til mandag. Livvakten Pascal Duvier (t.v.) skal ha befunnet seg annetsteds. Foto: ABACAPRESS/ NTB Scanpix
RANET: Kim Kardashian ble utsatt for væpnet ran natt til mandag. Livvakten Pascal Duvier (t.v.) skal ha befunnet seg annetsteds. Foto: ABACAPRESS/ NTB Scanpix Vis mer

Realitystjerna omtaler selv hendelsen som «rystende», og nyheten har det siste døgnet skapt sjokkbølger og store overskrifter i medier verden over.

På tross av å ha tilgang på livvakter og store sikkerhetsteam, finnes det dessverre en rekke liknende eksempler på andre kjendiser som har blitt offer for slike kriminelle handlinger.

Truet av bevæpnede menn

Blant dem er skuespiller og «Sherlock»-stjerne Benedict Cumberbatch som i 2005 ble utsatt for kidnappingsforsøk og ran.

Ifølge The Telegraph befant Cumberbatch seg i Sør-Afrika i forbindelse med innspillingen av mini-serien «To The Ends of the Earth».

En kveld da han og to venner kjørte gjennom et velkjent farlig område, eksploderte bilens høyre forhjul og de tre kameratene måtte bære ut all bagasjen fra bagasjerommet for å få ut reservedekket.

FRYKTET FOR LIVET: Skuespiller Benedict Cumberbatch trodde hans siste time var kommet under et væpnet ran og kidnappingsforsøk. Her er han og kona på «Star Wars: The Force Awakens»-premiere i London i desember 2015. Foto: WENN.com/ NTB Scanpix
FRYKTET FOR LIVET: Skuespiller Benedict Cumberbatch trodde hans siste time var kommet under et væpnet ran og kidnappingsforsøk. Her er han og kona på «Star Wars: The Force Awakens»-premiere i London i desember 2015. Foto: WENN.com/ NTB Scanpix Vis mer

Kort tid etter ankom seks bevæpnede menn stedet, som deretter truet gruppa og tvang dem inn i et annet kjøretøy.

- På det tidspunktet var jeg livredd. Alle følelsene bare eksploderte inne i meg. Jeg tenkte: Nå er det slutt, har han tidligere uttalt til Hollywood Reporter.

Både Cumberbatch og følget hans ble rundstjålet for alle eiendeler. Til alt hell ble samtlige sluppet fri uten fysiske skader, men skuespilleren har i ettertid uttalt at episoden var svært tøff å takle.

Fikk pistol mot nakken

Det er heller ikke bare i det offentlige rom at kjente personer har opplevd skremmende hendelser.

Tidligere i år fikk «Revenge»-skuespiller Madeleine Stowe og ektemannen en heller guffen opplevelse, da de ble vekket av at noen løp gjennom soverommet, mens de lå nakne og sov i sitt eget hjem.

TRUET MED PISTOL: Skuespiller Madeleine Stowe.  Foto: Sthanlee B. Mirador/ NTB Scanpix
TRUET MED PISTOL: Skuespiller Madeleine Stowe.  Foto: Sthanlee B. Mirador/ NTB Scanpix Vis mer

Da Stowe våknet for å sjekke hva som foregikk, ble hun møtt av en mann på badet som var iført Spiderman-maske, og som rettet en pistol mot nakken hennes.

Innbruddstyven fikk med seg smykker til en verdi av 600 000 kroner, men ble pågrepet like etterpå, hvor han også ble siktet for ran og seksuell trakassering.

Naken kvinne gikk amok

I likhet med Stowe og ektemannen opplevde artisten Chris Brown en ubuden gjest i sitt eget hjem i fjor.

Ifølge Time skal Brown ha kommet hjem fra et show i Las Vegas, da han ble møtt av en naken kvinne i sin egen seng, som hadde brutt seg inn i boligen hans.

UBUDEN GJEST: Chris Brown fant en ukjent, naken kvinne hjemme hos seg selv. Foto: Scott Roth/Invision/AP/ NTB Scanpix
UBUDEN GJEST: Chris Brown fant en ukjent, naken kvinne hjemme hos seg selv. Foto: Scott Roth/Invision/AP/ NTB Scanpix Vis mer

Blant annet skal kvinnen ha gjort store skader på interiøret av huset, og skrevet «Jeg elsker deg» på veggene, ved hjelp av en boks med spraymaling.

Kvinnen ble senere siktet for vandalisme og innbrudd.

Angrepet i Paris

I 2013 opplevde tidligere supermodell Naomi Campbell å bli brutalt angrepet på gaten i Paris.

Modellen skal ha blitt lurt av en gjeng tyver, og da hun prøvde å få tak i en taxi skal hun ha blitt slått ned og ranet.

Blant annet skal foten hennes ha blitt skadet under angrepet, noe som førte til at hun måtte sitte en periode i rullestol.

Campbell ønsket selv å ikke kommentere detaljer i saken den gang, men kunne informere om at hun hadde det fint, tross hendelsen.

TRUET MED KNIV: Tore Strømøy fikk seg en svært ubehagelig opplevelse i New York. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TRUET MED KNIV: Tore Strømøy fikk seg en svært ubehagelig opplevelse i New York. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Truet av knivdesperado

Overskriftene om internasjonale stjerner som tidligere er blitt rammet, har vært mange.

Det finnes imidlertid også en rekke norske kjendiser som har havnet i ubehagelige situasjoner, blant andre Tore Strømøy, som tidligere har blitt truet på livet av en desperat mann med kniv.

- For noen år siden ble jeg forsøkt ranet av en knivdesperado i et smug på Manhattan. Han holdt opp en svært kniv rett foran meg og ville ha kameraet jeg hadde på magen, sa Strømøy til Se og Hør i 2011.

Programlederen kom seg heldigvis helskinnet fra situasjonen.

Slått ned utenfor hjemmet

Den tidligere «Skal vi danse»-deltakeren og pokerspiller Aylar Lie opplevde også alles mareritt da hun ble slått ned utenfor sitt eget hjem i 2012.

BLE SLÅTT NED: TV-profil og pokerspiller Aylar Lie. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLE SLÅTT NED: TV-profil og pokerspiller Aylar Lie. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Saken skapte en rekke overskrifter i norsk presse, og Lie skal ha fått skader i ansiktet etter angrepet. Saken ble senere anmeldt til politiet.

Foruten Strømøy og Lie har NRK-profilene Arild Opheim og Elin Ruhlin Gjuvsland også vært åpne om hvordan de ble overfalt og ranet midt på natta.

Vegard «Shortcut» Olsen skal også ha opplevd å bli ranet med kniv i Oslo sentrum, mens NRK-journalist Sigrun Slapgard ble offer for en lommetyvliga i 2008.S