Emma og Mia Ellingsen:

Angrer: - Har lært

Influenserens øvelseskjøring med storesøstera har ikke gått upåaktet hen.

BRØT LOVEN: Emma Ellingsen og storesøstera Mia brøt loven mens de øvelseskjørte. Nå innrømmer søstrene at de har lært. Foto: Espen Solli / TV 2
BRØT LOVEN: Emma Ellingsen og storesøstera Mia brøt loven mens de øvelseskjørte. Nå innrømmer søstrene at de har lært. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Bloggerne» er i gang for fullt, og blant profilene som er med er den 19 år gamle influenseren Emma Ellingsen.

I forrige uke var det imidlertid en hendelse i en av episodene som fanget seernes oppmerksomhet. I episoden skulle Ellingsen nemlig begi seg ut på å øvelseskjøre med storesøstera Mia Ellingsen (25) som ledsager.

MOBILBRUK: Da Emma og Mia Ellingsen øvelseskjørte på «Bloggerne», var det flere som bet seg merke i mobilbruken. Foto: TV 2
MOBILBRUK: Da Emma og Mia Ellingsen øvelseskjørte på «Bloggerne», var det flere som bet seg merke i mobilbruken. Foto: TV 2 Vis mer

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Mens Emma kjørte bilen satt imidlertid storesøstera på mobilen sin, og med det brøt trafikkloven. Dette har fått tv-seerne til å reagere, og flere skal ha klaget på dette til TV 2.

Ikke billig

Bruk av mobiltelefon under kjøring er forbundet med høy risiko, selv når man står i kø eller venter på grønt lys. I desember i fjor besluttet regjeringen å høyne boten fra 1700 til 5000 kroner, samt øke antall prikker på rullebladet fra to til tre.

Kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen, forklarer overfor Dagbladet at man som ledsager er å regne som fører av bilen, og at man dermed er ansvarlig.

TV-AKTUELL: Emma Ellingsen er med i «Bloggerne» igjen, og vi har tatt en prat med henne om alt og ingenting. Video: Rød Løper Vis mer

- Da må man følge de samme reglene som om man skulle ha kjørt bilen selv, slår han fast.

Videre forklarer Steen at hvis man blir stoppet når man bruker håndholdt mobil, uavhengig om man er ledsager eller reell fører, risikerer man å få en saftig bot på 5000 kr og tre prikker på rullebladet.

Legger seg flate

Overfor Dagbladet forteller søstrene, gjennom Emmas manager, Tone Christensen, at det dessverre har skjedd en glipp.

- Vi beklager sterkt at vi gjorde en feil her og dette har vi lært av.

Til «God kveld Norge» utdyper søstrene at de tar ansvaret sitt om å nå ut til mange unge følgere veldig seriøst.

BEKLAGER: Ellingsen-søstrene mener de har lært av feilen sin. Foto: Espen Solli / TV 2
BEKLAGER: Ellingsen-søstrene mener de har lært av feilen sin. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Dette er ikke noe vi pleier å gjøre, dette vet vi egentlig veldig godt, legger de til overfor kanalen.

Når Dagbladet tar kontakt med TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, forklarer han at «Bloggerne» er en dokumentarserie hvor de følger livet til store nettprofiler, der noe av innholdet er filmet og dokumentert av de medvirkende selv.

- TV 2 ønsker i denne dokumentarserien å gi et godt innblikk i profilenes liv, og da er også innslag som dette en del av programmet.

SINT OG FRUSTRERT: Iselin Guttormsen tar til tårene i «Bloggerne» etter å ha fått kritikk. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Ønsker ikke å sensurere

På spørsmål om TV 2 har tenkt over hva slags signaler innhold som dette kan sende, svarer Dahl:

- Å overholde trafikkreglene er viktig for oss alle. Samtidig ønsker ikke TV 2 å sensurere bort et klipp som dette.

Som nevnt er Emma Ellingsen en av profilene i årets sesong av «Bloggerne». Ellingsen har siden 2014 vært åpen om være født i feil kropp, og har blant annet vunnet flere priser for sin åpenhet.

Hun har også opparbeidet seg en enorm fanskare med blant annet 700 000 følgere på Instagram. I fjor ga hun ut sin første bok «Emma», hvor medforfatteren av boka var Dagbladets journalist Kaja Storrøsten. I boka delte 19-åringen sin historie om hvordan det er å være født i feil kropp.

«BLOGGERNE»: Alexandra Joner etterlyser mer mangfold i «Bloggerne»-casten. Video: Alexandra Joner / Instagram Vis mer

I boka kom det blant annet fram at Ellingsen tok en brystoperasjon i 2019. Og i boka åpnet hun seg om det kirurgiske inngrepet, og la ikke skjul på at det var en operasjon hun hadde ventet på i lang tid.

Åpnet seg om inngrepet

Selv om 19-åringen gledet seg til å få operasjonen overstått, var det likevel en ting hun fryktet - å ikke våkne opp fra narkosen. Hun bestemte seg derfor for å heller rette tankene mot hvordan resultatet kom til å bli, og lurte på om brystene ville se naturlige ut.

«De hadde valgt størrelse på protesene i forhold til kroppen min. Jeg skulle få omtrent dobbelt så store pupper som det jeg hadde, som ikke var så mye. Jeg smilte og ble varm i ansiktet og på halsen, «endelig skal jeg også få bryster», tenkte jeg», sto det i boka.

Da Ellingsen våknet etter inngrepet, fikk hun beskjed om at operasjonen hadde gått fint og uten komplikasjoner. På brystene hadde hun fått en kirurgisk tape, bandasje og en god støtte-bh.

«Det var noe foran på brystet mitt nå, som jeg hadde drømt om lenge. To pupper, som var mine, som så ekte ut», var blant det hun skrev i boka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer