Angrer på den bisarre talen alle måpte av: - En teit ting

Clint Eastwood åpner opp om en av de rareste talene fra den amerikanske valgkampen i 2012.

ANGRER: Regissør, skuespiller og filmprodusent Clint Eastwood forteller i et intervju med Esquire at han angrer på talen han holdt under den nasjonale republikanersamlingen i Tampa, Florida i 2012.  Foto: NTB Scanpix / REUTERS/Jason Reed/File Photo
ANGRER: Regissør, skuespiller og filmprodusent Clint Eastwood forteller i et intervju med Esquire at han angrer på talen han holdt under den nasjonale republikanersamlingen i Tampa, Florida i 2012.  Foto: NTB Scanpix / REUTERS/Jason Reed/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hva plager deg aller mest om dagen , spør magasinet Esquire skuespiller og regissør Clint Eastwood.

- Vel, den teite tingen jeg gjorde under republikanersamlingen, da jeg talte til den stolen, svarer superstjerna.

I 2012 tok Eastwood, en innbitt republikaner, til talerstolen under en stor valgkampsamling. Han ønsket å si en ting eller to til den sittende presidenten Barack Obama, men da landets leder ikke var tilstede, valgte han å snakke hardt til en tom stol i rundt 12 minutter.

Påfunnet vekket enorm oppsikt. Tungvekteravisen The Washington Post kalte seansen for «ren magi» tett fulgt av subtil latterliggjøring og vantro.

Time Magazine kalte hendelsen for «en av de mest minneverdige øyeblikkene i 2012», og The Guardian skrev at den fikk republikanske mager «til å vrenge seg».

Nå kommer det altså fram at Eastwood angrer på det politiske stuntet, og den prisbelønte filmkunstneren forklarer til Esquire hvorfor talen ble som den ble.

Det hele skal ha startet med at han satt backstage med et ønske om at talen han skulle levere måtte skille seg ut. Ifølge Eastwood ble han inspirert av en kjent låt som duret og gikk bak scenen, nemlig Neil Diamond’s «I Am, I Said».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer