Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Mesternes Mester» 2017:

Anita Moen: - Jeg velger å ta med meg de fine opplevelsene

Anita Moen (49) fokuserte på de positive opplevelsene da hun røk ut av «Mesternes mester». 

GODE MINNER: Den sprudlende Anita Moen tar med seg de gode vennskapene videre i livet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODE MINNER: Den sprudlende Anita Moen tar med seg de gode vennskapene videre i livet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Jeg valgte å sette mer pris på de fine opplevelsene enn å være sur og grinete for at jeg hadde røket ut, forteller Anita Moen (49) til Dagbladet.

Den tidligere langrennsløperen og de andre idrettsutøverne hadde fått et tett vennskap i løpet av tiden i deltakerhuset.

Og Moen valgte å ta med seg de gode minnene derfra videre, fremfor skuffelsen over å ha røket ut av «Mesternes mester».

Valgte sin sterkeste konkurrent

RØK UT: Denne uka var det Anita Moens tur til å forlate «Mesternes mester». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RØK UT: Denne uka var det Anita Moens tur til å forlate «Mesternes mester». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det ble en spennende kamp da den tidligere langrennsløperen møtte kickbokser Tonje Sørlie (35) i kveldens nattest. Moen havnet i bunn av listen etter alle kveldens øvelser hvor temaet var strategi.

49-åringen forteller til Dagbladet at hun antakelig valgte sin sterkeste motstander i Sørlie, men at det ville vært feil å velge noen andre.

- Jeg valgte kun Tonje fordi vi begge lå nederst. Det var nok ikke det optimale for meg da hun er 20 år yngre og har drevet med en idrett hvor reaksjon er viktig. Likevel var det uvesentlig hvem det var for min egen del. Det føltes riktig, forteller Moen.

Likevel gav ikke 49-åringen seg uten kamp da hun ble utfordret i reaksjon av motstanderen. Moen klarte nemlig å rive til seg den første pinnen og gikk opp i ledelsen.

- Jeg er bare utrolig stolt over at jeg klarte å få tak i den første pinnen. Jeg var veldig nær den andre også. Jeg tror jeg ble litt satt ut da hun røkket til, forteller Moen.

Hun måtte se seg slått av Sørlie etter at sistnevnte fikk tak i den tredje og siste pinnen.

GODE VENNER: Anita Moen følte seg trygg i samvær med de andre deltakerne og har et godt vennskap til alle. Her er hun sammen med Tonje Sørlie, Bartosz Piasecki, Eldar Rønning, Helene Olafsen, Odd Sørli, Ina Barlie, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Anders Jacobsen og Frode Grodås.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODE VENNER: Anita Moen følte seg trygg i samvær med de andre deltakerne og har et godt vennskap til alle. Her er hun sammen med Tonje Sørlie, Bartosz Piasecki, Eldar Rønning, Helene Olafsen, Odd Sørli, Ina Barlie, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Anders Jacobsen og Frode Grodås. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fikk ikke vist utholdenheten sin

Da Moen blir spurt om å velge et beste minne fra deltakelsen må hun velge to. 49-åringen overrasket nemlig seg selv i en av øvelsene.

- Jeg hadde øvd på å henge i en stang hjemme før jeg dro ned på innspillingen. Da var jeg skikkelig dårlig, forteller Moen, før hun spør om hun kan dele et beste minne til.

- Vi hadde allerede blitt godt kjent da vi en kveld var på restaurant helt nede ved vannkanten. Restauranten hadde holdt av et bor kun til oss, hvor vi fikk med oss den nydeligste solnedgangen jeg har sett, sier hun.

Til tross for at Moen overrasket seg selv i hengeøvelsen er hun skuffet over at hun aldri fikk utfordret de andre i utholdenhet.

- Jeg har drevet med en idrett hvor utholdenhet er viktig, og jeg føler at det er mitt sterkeste kort. Det skulle jeg selvsagt ønske at jeg fikk vist, forteller hun.


Kontroll over konkurranseinstinktet

Konkurranseinstinkt er et kjent fenomen hos toppidrettsutøvere.

Anita Moen legger ikke skjul på at hun fremdeles besitter instinktet etter at hun la opp 2003, men hun er stolt over at hun klarer å kontrollere det bedre nå enn før.

- Jeg vet ikke om det er alderen min og at jeg er mer moden nå enn før, eller at jeg følte meg så avslappet og trygg rundt de andre, men til tider kan det gå over stokk og stein. Jeg har til tider blitt veldig frustrert, men her tok jeg det litt mer som det kom. Det kan jeg absolutt ta med meg videre, forteller 49-åringen.

Anita Moen ble den fjerde deltakeren til å forlate konkurransen etter at bryter Ine Barlie ble slått ut av samme konkurrent, Tonje Sørlie, forrige uke.

Fortsatt er fotballspiller Frode Grodås, snøbrettkjører Helene Olafsen, håndballspiller Else-Marthe Sørlie Lybekk, skihopper Anders Jacobsen, kickbokser Tonje Sørlie, og langrennsprofilen Eldar Rønning med i konkurransen om å bli årets «Mesternes mester».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling