Runar Søgaard:

Anker fengsels­dommen

Tv-profilen ble dømt for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven.

HÅPER Å BLI FRIKJENT: Tv-profil Runar Søgaard (51) har anket fengselsdommen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
HÅPER Å BLI FRIKJENT: Tv-profil Runar Søgaard (51) har anket fengselsdommen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var tidligere denne måneden at «Farmen kjendis»-aktuelle Runar Søgaard (51) ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven.

Onsdag skriver den svenske avisa Expressen at 51-åringen har anket dommen til hovrätten, som tilsvarer norsk lagmannsrett.

Søgaards advokat, Leif Gustafson, har tidligere fortalt til Dagbladet at de ønsker å bevise at 51-åringen ikke er ansvarlig for regnskapsrotet, og at de har bedt faren, som sitter i styret i selskapet, om å vitne.

- Ikke akseptabelt

Gustavson hevdet overfor Dagbladet at Søgaard i dommen er blitt holdt ansvarlig for et selskap som han ikke har sittet i styret for, men har vært aktiv i. Videre mente forsvareren at Søgaard på den måten ikke har hatt ansvar for regnskapet i bedriften.

- Vi ba om et nytt avhør med faren, men Tingretten avslo forespørselen, har Gustafson tidligere fortalt til Aftonbladet.

REGELBRUDD: Runar Søgaard sto i bresjen for en storslått pizza-fest på Farmen Kjendis-gården under innspillingen. Det ville ikke Ronald Pulk være med på. Vis mer

- Vi mener det er feil beslutning og resultat, og Tingretten valgte å håndtere saken på en måte som ikke er akseptabelt. Han hadde viktig informasjon å dele og nå fikk han ikke muligheten, fortalte advokaten videre.

På spørsmål fra den svenske avisa om han tror farens informasjon vil hjelpe til med å frikjenne Søgaard, svarte Gustafson at informasjonen er viktig for hvem som er ansvarlig for selskapet.

Nekter straffskyld

Ifølge Gustafson er 51-åringen misfornøyd med dommen og kommer til å anke.

Ifølge tiltalen skal Søgaard og en slektning ha unnlatt å bokføre flere millioner svenske kroner i regnskapsårene 2013-2016 - samt inntekter på cirka 390 000 kroner.

Selv nekter Søgaard straffskyld.

- Denne rettssaken er blitt til på feil premisser, da jeg ikke er ansvarlig for regnskapet. Det kommer jeg til å bevise, som vil sørge for at dommen blir opphevet, fortalte 51-åringen til Dagbladet for to uker siden.

Dette er langt fra første gang Søgaard er i rettslig trøbbel. Seinest i november skrev VG at han var anmeldt for trusler mot en journalist, og for ulovlig bildebruk av den fornærmede reporteren. Saken ble seinere henlagt.

Saken fortsetter under.

RØMLING: Runar Søgaard fant fort ut at «Torpet» ikke var et sted han ønsket å tilbringe særlig mye tid, mye på grunn av Aune Sand. Vis mer

Sonet med fotlenke

I 2014 ble han dessuten dømt til to måneders fengsel for brudd på regnskapsloven, en dom han sonet med fotlenke hjemme. Han ble også dømt for liknende forhold i 2011, da han i flere år hadde unngått å betale husleie for en leilighet i Stockholm.

To år etterpå skapte han nok en gang overskrifter, da han ble dømt til å betale nærmere en halv million kroner som følge av pengerot.

Søgaard var også involvert i en pengekrangel i 2009, der han blant annet troppet opp i en bryllupsbutikk og pøste 13 000 femtiøringer ut på gulvet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer