Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Tiger King»

Anker sjokkavgjørelsen

Etter at Carole Baskin fikk overdratt dyrehagen, setter den fengslede Netflix-profilens advokatteam seg på bakbeina.

NY SMELL: Joe Exotic som soner en 20 år lang dom, har nå gått på en ny smell der han mister dyrehagen til erkefienden. Video: Netflix Vis mer

Tidligere denne uka ble det kjent at Joe Exotic (57), hovedpersonen i Netflix-dokumentarserien «Tiger King», møtte et stort nederlag i retten i Oklahoma.

Greater Wynnewood Zoo, som er dyrehagen han har drevet i en årrekke, ble besluttet overdratt til hans erkefiende, Carole Baskin (58).

Det lar ikke advokatteamet bak Joe Exotic foregå uten kamp, og erklærer nå at de vil anke domsavgjørelsen, skriver de på nettsida opprettet med formål om å få løslatt 57-åringen - HelpFreeJoe.com.

- Enda en emosjonell smell

Innledningsvis står det at hele teamet ber for rettferdighet for George Floyds familie, samt slutten på systematisk rasisme i USA.

- Det er med tungt hjerte at vi offisielt må uttale oss om domsavsigelsen som overdro eierskap av G. W. Zoo til ingen andre enn Carole Baskin. På grunn av mengden pressedekning saken har fått, føler vi at en betimelig respons er nødvendig, skriver de i teksten som også er signert Exotics ektemann, Dillon Passage.

LØGN: Dagbladet har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix og Scanpix Vis mer

- Avgjørelsen er enda en emosjonell smell til en allerede svak Joe, som har tilbrakt de siste tre månedene på isolat. Han har vært totalt ute av stand til å forsvare seg selv, fortsetter teksten.

Exotic soner en over 22 år lang dom for dyremishandling og forsøk på leiemord av nettopp Baskin. Han sitter i isolasjon på grunn av coronasmitte i fengselet han soner i.

PÅ ISOLAT: Joe Exotic soner en 22 år lang dom. Foto: NTB scanpix
PÅ ISOLAT: Joe Exotic soner en 22 år lang dom. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Til tross for hvor vonde disse nyhetene her, nekter vi å akseptere nederlag. Samtidig som vi skriver dette budskapet, er Joes advokatteam i gang med å anke saken, og hans sosiale medier/PR-team er i gang med å sanke offentlig støtte, står det videre.

Ønsker Baskin lykke til

Overtakelsen bunnet ut i at Baskin saksøkte Exotics mor, nå avdøde Shirley M. Schreibvogel, i 2016. Det på grunn av at sønnen hennes hadde kopiert logoer og navn på firmaet. Han overførte siden firmaet på mora, og hun ble derfor saksøkt for å ha overdratt eiendommen uredelig.

FIKK PARKEN: Carole Baskin vant G. W. Zoo i retten. Foto: NTB scanpix
FIKK PARKEN: Carole Baskin vant G. W. Zoo i retten. Foto: NTB scanpix Vis mer

Baskin vant altså fram, og dyrehagens nåværende eier, «Tiger King»-profilen Jeff Lowe, fikk 120 dager på seg til forlate eiendommen, samt å fjerne alle dyrene som er der.

Lowe på sin side har også kommentert domsavgjørelsen. Tidligere i uka fortalte han til Entertainment Tonight at han så dette komme, og at de uansett hadde som intensjon å forlate parken.

LURT: Selv om mange har prøvd å få «Tiger King»s Carole Baskin i tale, er det ingen som har klart det ennå. Nå har derimot to Youtube-prankere fått til nettopp det, og det på en litt uvanlig måte. Video: Youtube/Josh Pieters & Archie Manners / Rød Løper Vis mer

I slutten av «Tiger King» så vi Lowe og kjæresten i gang med å bygge en ny dyrehage - i Thackerville i Oklahoma.

- Vi liker oss ikke særlig godt her, på grunn av den lokasjonen. Det er ikke et bra sted for forretninger, det var dårlig konstruert og vi er glade for å overlate det til henne. Jeg ønsker henne all lykke i verden, og hun kan ha disse 65 000 kvadratmeterne med hjemsøkte minner, lød budskapet hans.

Selv om Baskin får ta over parken, med mindre anken vinner fram, får hun ikke ta over dyra. De vil bli flyttet over til Lowes nye park.

Lowe fortalte også at han vil etterlate parken som et «rent helvete», ettersom han ikke hadde noen planer om å ta vare på parken før han forlater den.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!