Christina Ricci:

Anklager eksmannen for mishandling

I rettsdokumenter beskylder 90-tallsstjerna eksmannen for å ha utført psykisk og fysisk vold mot henne.

BESØKSFORBUD: 90-tallsstjerna Christina Ricci kommer med sjokkerende anklager mot eksmannen James Heerdegan. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB
BESØKSFORBUD: 90-tallsstjerna Christina Ricci kommer med sjokkerende anklager mot eksmannen James Heerdegan. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

I begynnelsen av juli i fjor kom nyheten om at den amerikanske skuespilleren Christina Ricci (40) og filmfotografen James Heerdegen (42) hadde besluttet å gå hver til sitt etter sju år som mann og kone.

Flere amerikanske medier, deriblant ABC News, omtalte bruddet, og viste til dokumenter som hadde blitt sendt inn til retten i Los Angeles, der paret ba om å kunne skille seg.

De oppga at grunnen var «uforsonlige forskjeller», som er et standardsvar mange bruker på slike typer dokumenter.

BRUDD: I fjor kom nyheten om at det var slutt mellom Christina Ricci og James Heerdegen. Foto: Splash News / NTB
BRUDD: I fjor kom nyheten om at det var slutt mellom Christina Ricci og James Heerdegen. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Enkelte medier meldte at det hadde vært dårlig stemning mellom ekteparet, og at Ricci hadde fått innvilget et umiddelbart besøksforbud mot ham i forbindelse med en krangel de skal ha hatt hjemme i Los Angeles. Heerdegen skal ha spyttet på henne, og politiet ble tilkalt.

Heerdegen ble ikke arrestert, men fikk altså beskjed om å holde seg unna skuespilleren.

Sjokkerende anklager

Nå, et halvt år seinere, kommer det imidlertid fram sjokkerende detaljer om ekteskapet mellom Ricci og Heerdegen.

Det melder flere medier, deriblant People og The Independent.

Ricci har nå fått innvilget et mer permanent besøksforbud mot eksmannen som betyr at Heerdegen må holde seg minst 90 meter unna henne. Han vil heller ikke ha mulighet til å se parets sønn eller familiens hund.

FORTELLER: I denne videoen åpner skuespiller, Melissa Benoist, om en ekskjæreste som angivelig skal ha mishandlet henne både fysisk og psykisk. Bilder: @melissabenoist, Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I rettsdokumenter People har fått tilgang på hevder den 40 år gamle skuespilleren at hun ble fysisk og psykisk mishandlet av eksmannen, og at mye av misbruket skal ha skjedd foran sønnen deres.

Skuespilleren trekker fram flere hendelser som skal ha skjedd fra 2013 til i fjor, blant annet under en familieferie på New Zealand. På tidspunktet skal hun ha uttrykt at hun følte seg veldig isolert.

- Han sa at den eneste måten han kunne synes synd på meg var hvis jeg ble kuttet opp i små biter. Den natta gjemte jeg alle knivene som var i hytta vi bodde i. Jeg fryktet for livet mitt og sønnen min sitt. Jeg sov i et separat soverom med sønnen min og jeg låste døra, påstår Ricci.

DRØYE ANKLAGER: Christina Ricci beskriver flere hendelser hvor hun påstår at eksmannen har vært voldelig mot henne. Foto: Rich Fury / AFP / NTB
DRØYE ANKLAGER: Christina Ricci beskriver flere hendelser hvor hun påstår at eksmannen har vært voldelig mot henne. Foto: Rich Fury / AFP / NTB Vis mer

I rettsdokumentene hevder Ricci også at hun ble brutalt angrepet i desember 2019. Episoden skal ha fått henne til å fortelle eksmannen at hun ville skille seg fra ham. Kort tid seinere kom pandemien, og hun endte opp med å bli værende i et hus med Heerdegen.

- Han fokuserte utelukkende på å straffe og terrorisere meg 24 timer i døgnet. Jeg var redd for å sove om natta, påstår hun.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Nekter for anklagene

«The Addams family»-stjernen beskriver også en episode i juni i fjor hvor hun hevder at Heerdegen jaktet på henne rundt i huset, mens hun panisk forsøkte å ringe politiet. Hun sier videre at han skal ha tatt tak i håndleddene hennes og slept henne ut i hagen noe som skal ha resultert i sår, blåmerker og en skade i hofta.

På bilder TMZ har fått tak i ser man blant annet Ricci vise fram blåmerker på håndledd, armer og hender.

Heerdegens advokat forteller til TMZ at hans klient nekter for alle anklager om mishandling av Ricci. Han meddeler også at de vil søke om sitt eget besøksforbud mot skuespilleren. Det vil ifølge advokaten inneholde det han hevder er Riccis voldelige oppførsel drevet av alkohol- og rusmisbruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer