Prinsesse Märtha Louise:

Anklager pressen for rasisme: - Lettvint

Prinsesse Märtha Louise mener pressedekningen av kjæresten Durek Verrett er rasistisk.

UT MOT PRESSEN: I et innlegg på Instagram fredag, gikk prinsesse Märtha Louise hardt ut mot pressen, og kalte dekningen av hennes kjæreste, Durek Verrett, for rasistisk. Foto: NTB Scanpix
UT MOT PRESSEN: I et innlegg på Instagram fredag, gikk prinsesse Märtha Louise hardt ut mot pressen, og kalte dekningen av hennes kjæreste, Durek Verrett, for rasistisk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til fredag la prinsesse Märtha Louise (48) ut et innlegg på Instagram hvor hun åpenhjertig fortalte om hvordan hennes oppfatning av rasisme har endret seg etter at hun ble sammen med Durek Verrett (45).

I innlegget går hun også kraftig ut mot pressen, og anklager mediene for å framstille Verrett som en løgner, voldelig og som en trussel mot hennes familie og henne selv.

Prinsessa mener også at pressen har delt Veretts ekskjærestes historie uten å sjekke fakta, fordi historien «støtter trossystemet som allerede er på plass for ham».

- Dette er rasisme! Vi har begge mottatt dødstrusler for å være sammen og har ukentlig blitt fortalt at vi skammer vårt folk og familiene for å ha valgt hverandre, skriver Märtha Louise i innlegget.

Presseekspert og faglærer i journalistikk ved Norges Kreative Høyskole Gunnar Bodahl-Johansen, mener at det å kalle pressen for rasistisk i dekningen av Verrett og hans virksomhet, blir «for lettvint».

- Må være varsom

- En må være veldig varsom med å kalle dette rasisme. Det er vanskelig å vite motiver til alle journalister, men slik jeg ser dette er det tradisjonell, kritisk journalistikk, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer