OVERGREP: Tidligere Heather Kerr (t.h.) begynte å gråte under pressekonferanse hun holdt sammen med sin advokat Gloria Allred fredag. Kerr fortalte at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep av filmprodusenten Harvey Weinstein i 1989. Foto. Amanda Lee Myers / AP / NTB scanpix
OVERGREP: Tidligere Heather Kerr (t.h.) begynte å gråte under pressekonferanse hun holdt sammen med sin advokat Gloria Allred fredag. Kerr fortalte at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep av filmprodusenten Harvey Weinstein i 1989. Foto. Amanda Lee Myers / AP / NTB scanpixVis mer

Harvey Weinstein

Anklager Weinstein for seksuelt overgrep: - Sånn fungerer ting i Hollywood, sa han

Heather Kerr sier film-mogulen Weinstein tvang henne til å ta på ham.

(Dagbladet/NTB): Tidligere «The Facts of Life»-skuespiller Heather Kerr sier filmprodusenten Harvey Weinstein tvang henne til å ta på ham.

På en pressekonferanse fredag fortalte Kerr at Weinstein under et møte mellom de to i 1989 dro ned glidelåsen på buksene sine og tok ut penisen sin, før han tvang henne til å ta på ham.

FREKKAS: Seth MacFarlane sendte et stikk mot Hollywood-mogul Harvey Weinstein da han var Oscar-vert i 2013. MacFarlanes kommentar insinuerte at det som kvinnelig skuespiller lønnet seg å gi Weinstein inntrykk av at man var tiltrukket av ham. Video: CNN Vis mer

Kerr sa hun forsøkte å trekke tilbake hånden sin og fremstå uanfektet.

- Da sa han til meg at det er sånn ting fungerer i Hollywood og at alle skuespillerinner som hadde lyktes i bransjen hadde gjort det på denne måten, sa Kerr som i dag er 56 år gammel.

Etterforskes

Kerr føyer seg inn i rekken av rundt 40 kvinner som den siste tiden har anklaget Weinstein for seksuell sjikane, overgrep og voldtekt. Han blir etterforsket av politiet i både Los Angeles, London og New York. Politiet i Los Angeles bekreftet i går at de etterforsker et påstått seksuelt overgrep som skal ha blitt begått av filmprodusenten Harvey Weinstein i 2013.

Blant de andre kvinnene som har kommet med anklager mot Hollywoods tidligere gullgutt, er de kjente skuespillerne Angelina Jolie, og Gwyneth Paltrow.

Denne uken sto filmregissøren Quentin Tarantino fram og sa at han visste om flere av overgrepene i flere år uten å si noe. Også Tarantinos tidligere kjæreste Mira Sorvino har kommet med anklager mot Weinstein.

Broren også anklaget

Også Weinsteins bror, Bror, er anklaget for seksuell trakassering. Han sa imidlertid i et intervju for en drøy uke siden at han snakker seg over broren sin.

- Det føles som om jeg befinner meg i et mareritt. Broren min har forårsaket enorme lidelser. Som far til tre jenter - hjertet mitt brister for de kvinnene han har såret, sier Bob Weinstein til Hollywood Reporter.