Cherie Louise:

Anklages for å lyve om amputasjon

- Tåpelig, sier 29-åringen.

ANKLAGES: Influenseren blir stadig anklaget for å retusjere bort beinet hun måtte amputere som seksåring. Foto: Cherie Louise / Instagram
ANKLAGES: Influenseren blir stadig anklaget for å retusjere bort beinet hun måtte amputere som seksåring. Foto: Cherie Louise / Instagram Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at sosiale medier kan være et brutalt sted å være. Hatkommentarer, mobbing og anklager får ofte flyte fritt i kommentarfelt, og en rekke influensere har i flere år gått hardt ut mot såkalte «nettroll».

Ei som får høre mange absurde påstander om seg selv på sosiale medier, er influenseren og modell Cherie Louise (29) fra New Zealand.

Blant annet anklages hun stadig for å retusjere bort et bein - og dermed lyve om en amputasjon hun måtte gjennomgå som barn.

Nå slår hun tilbake mot anklagene.

UFLAKS: Henrik Borg gikk med krykker i tre måneder, etter at han brakk leggbeinet og den ene ankelen. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Mariann Habbestad / Rød løper Vis mer

Anklages

Da 29-åringen var seks år gammel ble hun ifølge seg selv diagnostisert med en uvanlig form for beinkreft, kalt osteosarkom, noe som resulterte i at hun måtte fjerne hele det venstre beinet, samt halve bekkenet.

Den omfattende operasjonen gjorde det umulig for influenseren å bruke protese, noe som har ført til at hun har måttet bruke krykker store deler av livet.

- Folk på sosiale medier skriver at jeg lyver om amputasjonen og mener at jeg retusjerer bildene for å få oppmerksomhet, sier hun i et intervju med news.com.

- Lett å motbevise

Influenseren legger stadig ut bilder av seg selv på Instagram-kontoen sin. På de aller fleste bildene kan man tydelig se at hun bare har ett bein.

- Jeg vet at kommentarene deres er tåpelige og lett å motbevise, så noen tenker kanskje at det er morsomt når noen sier sånn. For meg er det ganske irriterende, med tanke på alt jeg har gjennomgått for å overleve og komme til det stadiet der jeg er sikker på hvem jeg er, og hvordan jeg ser ut, forteller hun.

29-åringen legger ikke skjul på at det å leve med en funksjonsnedsetting har vært tøft - spesielt i oppveksten.

- Det er utallige netter der jeg har grått over bilder av meg fra før amputasjonen. Lurt på hvorfor det skjedde meg, ønsket at jeg skulle våkne en dag og ha to bein igjen.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver flere Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

Cherie påpeker at hun fremdeles tror på den positive kraften i sosiale medier, til tross for at hun stadig mottar kommentarer om utseendet. Hun håper at barn med ulike funksjonsnedsettinger kan se henne og «få et håp for framtida».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer