«Skal vi danse»:

Anklages for plagiat

Flere mener at danserne «jukser».

ANKLAGES: Flere dansere har gjennom årene blitt anklaget for å stjele andres danseideer. Foto: Espen Solli/ TV 2
ANKLAGES: Flere dansere har gjennom årene blitt anklaget for å stjele andres danseideer. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer
Publisert

Hver lørdag har flere hundre tusen nordmenn benket seg foran TV-skjermene for å få med seg kjendiser som svinger seg på parketten.

Det har hittil vært stor interesse for «Skal vi danse», og hjemme sitter både kritikere og de som roser dansene som presenteres hver lørdag.

At det også er danseinteresserte som ser på programmet kommer ikke som noen overraskelse, og flere av disse har tilsynelatende også sett på internasjonale danseprogrammer.

Det er nemlig flere som nå anklager proffdanserne i «Skal vi danse» for å «stjele» andres koreografier - for eksempel i den amerikanske versjonen av det populære TV 2-programmet.

Anklages for «juks»

På sladreappen Jodel har det nemlig flere ganger så langt i sesongen vært folk som har påpekt at enkelte danser er påfallende like de dansene som er i den amerikanske versjonen.

Et nylig eksempel er Nate Kahungu (26) og Nadya Khamitskayas (39) «Fresh Prince of Bel Air»-inspirerte dans - en dans de fikk 29 poeng for.

«Dancing With the Stars»-fans kan imidlertid se at dansen er svært lik «Fresh Prince of Bel Air»-skuespiller Alfonso Ribeiro (51) og proffdanser Whitney Carsons (29) dans fra 2014. Ribeiro vant for øvrig sin sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer