ANKLAGER: «Mythbusters»-profilen Adam Savage (til venstre) blir anklaget av sin søster Miranda Pacchiana for å angivelig ha voldtatt henne flere ganger på 1970-tallet. Selv benekter han anklagene. Her sammen med programledermakkeren Jamie Hyneman i 2009. Foto: NTB Scanpix
ANKLAGER: «Mythbusters»-profilen Adam Savage (til venstre) blir anklaget av sin søster Miranda Pacchiana for å angivelig ha voldtatt henne flere ganger på 1970-tallet. Selv benekter han anklagene. Her sammen med programledermakkeren Jamie Hyneman i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Adam Savage:

Anklages for voldtekt av søster

Savages søster anklager ham for å ha voldtatt henne. Selv benekter han påstandene.

Publisert

Adam Savage (52), en av programlederne i Discovery Channel-programmet «Mythbusters», blir anklaget av sin søster for å ha voldtatt henne. Det skriver flere internasjonale medier, deriblant People og New York Post, som har fått innsyn i sakens rettsdokumenter.

Savage ledet programmet sammen med kompanjongen Jamie Hyneman (63) fra oppstarten i 2003 og fram til siste episode ble sendt i 2016.

Den 51 år gamle søstera Miranda Pacchiana hevder at Savage skal ha seksuelt misbrukt henne en rekke ganger da de begge var barn.

SØKSMÅL: TV-profilens søster kommer med alvorlige anklager i søksmålet. Selv benekter Savage for beskyldningene. Foto: NTB Scanpix
SØKSMÅL: TV-profilens søster kommer med alvorlige anklager i søksmålet. Selv benekter Savage for beskyldningene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pacchiana rettet et søksmål mot broren denne uka, og ifølge dokumentene påstår hun at overgrepene fant sted på slutten av 1970-tallet, da hun var mellom sju og ti år gammel, og «Mythbusters»-stjerna var mellom ni og tolv år gammel.

- Fra starten av 1976 til og fram til 1979 voldtok Adam Savage gjentatte ganger Miranda Pacchiana og tvang henne til å utføre oralsex, heter det i rettsdokumentene, ifølge amerikanske medier.

Benekter anklagene

I søksmålet beskrives det også hvordan Savage angivelig skal ha holdt søstera fast i senga, for deretter å ha voldtatt henne analt.

«Mythbusters»-stjerna har svart på de alvorlige anklagene i en skriftlig uttalelse gjennom sin advokat Andrew Brettler. I uttalelsen benekter han anklagene om voldtekt og seksuelt misbruk.

PROGRAMLEDER: Adam Savage ledet det kjente programmet sammen med Jamie Hyneman fra 2003 til 2016. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: Adam Savage ledet det kjente programmet sammen med Jamie Hyneman fra 2003 til 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Selv om jeg håper at min søster får den hjelpen hun trenger for å finne fred, så er dette nødt til å stoppe. Hun har i flere år på ubarmhjertig og løgnaktig vis angrepet meg og andre medlemmer av familien overfor alle som har ønsket å lytte til henne, sier Savage i uttalelsen.

Miranda Pacchiana har også blogget om det angivelige misbruket, og påstår der at familien har slått hånda av henne fordi hun har stått fram med anklagene mot den kjente broren.

- Ved å spre utallige falske historier om oss i jakten på økonomisk gevinst, har hun torturert hele familien og gjort seg fremmed for oss. Jeg vil kjempe mot dette grunnløse og grenseoverskridende søksmålet, uttaler Adam Savage videre.

I blogginnlegget skriver Pacchiana også at de angivelige overgrepene har ført til perioder med depresjoner og mer eller mindre kontinuerlig angst.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

- Savages misbruk som er framsatt i søksmålet, har forårsaket uopprettelig skade på min klient og som hun er nødt til å leve med resten av livet, sier Pacchianas advokat Jordan Merson i en uttalelse til New York Post.

I blogginnlegget kommer det også fram at Pacchiana ikke skal ha hatt kontakt med broren på over to tiår. Hun er i dag bosatt i Connecticut og jobber som sosialarbeider.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer