Russell Brand:

Anklaget for overgrep

I en video benekter skuespilleren alvorlige anklager mot seg selv. Nå er han anklaget for overgrep.

I HARDT VÆR: Russell Brand hevder at en avis og et TV-selskap er ute etter å stille ham i et dårlig lys. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
I HARDT VÆR: Russell Brand hevder at en avis og et TV-selskap er ute etter å stille ham i et dårlig lys. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag er den britiske komikeren og skuespilleren Russell Brand (48) Brand blitt anklaget seksuelle overgrep på fire kvinner, inkludert en på 16 år. Det skriver The Times.

Kvinnene hevder at overgrepene skjedde mellom 2006 og 2013.

Brand nekter for alle anklagene mot ham.

Allerede fredag kveld gikk Brand ut og hevdet at han den siste tida har fått tilsendt brev og meldinger fra ei avis og et TV-selskap, som han nå hevder vil komme med alvorlige anklager mot ham.

I en video på YouTube og X med tittelen «So, This is Happening» benekter han for «svært alvorlige kriminelle anklager». Ifølge The Guardian spesifiserer han ikke hva disse anklagene er, men insisterer på at forholdene hans alltid har vært samtykkende.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 02.12.2014 SINT: Intervjuet med komikerstjerna Russell Brand ble alt annet enn hyggelig for reporteren fra Channel 4. Her er spørsmålet som fikk ham til å klikke. Video: Channel 4 Vis mer

- Et koordinert angrep

Videre i videoen kommer det fram at anklagene gjaldt perioden da han figurerte i det han kaller «mainstream media».

- Som jeg har skrevet mye om i bøkene mine, var jeg veldig, veldig promiskuøs på den tida, forteller han til sine 6,59 millioner abonnenter fredag kveld, og legger til:

- I løpet tida med promiskuitet, var relasjonene jeg hadde absolutt alltid samtykkende. Jeg var alltid åpen om det da, nesten for åpen, og jeg er åpen om det nå også.

EKSPAR: Russell Brand var gift med Katy Perry fra 2010 til 2012. Foto: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock/NTB
EKSPAR: Russell Brand var gift med Katy Perry fra 2010 til 2012. Foto: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Brand sier at han ikke forstår at hans åpenhet nå skal bli brukt mot ham, samt bli sett på som noe kriminelt.

- Det er også verdt å nevne at det fins vitner med bevis som direkte motsier narrativet disse to mainstream-mediene prøver å konstruere, og som for meg ser ut til å være et koordinert angrep.

- Veldig alvorlig

På grunn av hvor alvorlige anklagene er, forklarer komikeren at han ikke vil gå nærmere inn på det per nå.

- Men jeg føler at jeg blir angrepet og tydeligvis jobber de veldig tett sammen. Vi skal selvsagt se nærmere på denne saken. For det er veldig, veldig alvorlig. I mellomtida vil jeg at du skal holde deg nær, holde deg våken, men viktigst av alt, hvis du kan, vær så snill å være fri.

SLETTER KANALEN: YouTube-stjerna Jenna Marbles gir seg etter rasismeanklager. Video: Jenna Marbles / Youtube Vis mer

Brands video blir publisert bare en dag i forkant av at dokumentarprogrammet «Dispatches» skal sendes på Channel 4. Etter det Sky News erfarer, vil episoden handle om påstandene mot komikeren.

Ifølge en rapport fra avisa The Sunday Times skal det publiseres over natta. Brand har hittil ikke navngitt verken avisa eller TV-selskapet det er snakk om.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer