Alice Bah Kuhnke:

Ankom Nobelfesten med skjult budskap i antrekket

Den svenske politikeren kom med krav til designer.

BUDSKAP: Med denne hvite kragen ankom Alice Bah Kuhnke Nobelfesten med et skjult budskap. Foto: NTB Scanpix
BUDSKAP: Med denne hvite kragen ankom Alice Bah Kuhnke Nobelfesten med et skjult budskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I disse dager går årets Nobel-program av stabelen, og under markeringen i Stockholm var det politiker Alice Bah Kuhnke (45) som fikk mye oppmerksomhet.

Blant de mange imponerende antrekkene, er det 45-åringen som har blitt omtalt i svensk presse det siste døgnet.

Skjult budskap

Det var hun imidlertid bare glad for. Som kulturminister i det svenske Miljöpartiet, hadde hun nemlig sett på anledningen som en mulighet for å komme med et skjult budskap.

- I sommer bestemte jeg meg for at min deltakelse under Nobelfesten skulle være en mulighet for å sette lys på Arktis og det faktum at isen smelter, skriver Bah Kunkhe på sin Instagram-profil under et bilde av seg selv i sitt hvite antrekk.

Hennes iøyenfallende hvite kjole hadde en imponerende hvit krage, som kan minne om is, og er designet av Bea Szenfeld.

45-åringen skal ha hatt sine krav på plass til designeren, noe hun selv omtaler på Instagram, ifølge svenske Expressen.

- Hun fikk som oppdrag å inspireres av Arktis og klimaet, skriver hun og legger til at sammen med stjerneskuddet Naim Josefi og smykkedesigneren Märtha Larsson, fikk de i oppdrag å lage antrekket Bah Kuhnke skulle bære med stolthet.

Saken fortsetter nedenfor.

DIREKTE: Pressekonferanse med artistene som deltar på den årlige konserten som arrangeres i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. Video: NTB Scanpix Vis mer

Lot seg fotograferes på én betingelse

Videre skriver den engasjerte politikeren at hun håper hun får mulighet til å snakke om klimaforandringene, konsekvensene og hva som må gjøres for å stoppe utviklingen, skriver nettstedet.

Alice Bah Kuhnke har senere mandag kveld delt et nytt bilde på Instagram. Der takker hun for oppmerksomheten, og de positive tilbakemeldingene hun har fått i etterkant.

- Jeg følte meg sterk og fin, skriver hun og legger til at flere ønsket å fotograferes med henne.

Hun skal imidlertid ha latt seg fotograferes, men på én betingelse:

De måtte dele sine tanker om hvordan man kan bekjempe klimaforandringene.

Måtte takke nei

Det er fast tradisjon at den svenske kongefamilien deltar på banketten som finner sted i den svenske hovedstaden, men tidligere denne måneden ble det kjent at prinsesse Madeleine (35) måtte glimre med sitt fravær under festen søndag kveld.

Ifølge Aftonbladet var hun nemlig nødt til å avlyse på grunn av smerter.

Saken fortsetter nedenfor.

ALENE: Prinsesse Madeleines ektemann, Christopher O'Neill ankom Nobel-festen alene da kona måtte kaste inn håndkle. Her er paret sammen fra en tidligere anledning. Foto: Shutterstock
ALENE: Prinsesse Madeleines ektemann, Christopher O'Neill ankom Nobel-festen alene da kona måtte kaste inn håndkle. Her er paret sammen fra en tidligere anledning. Foto: Shutterstock Vis mer

Prinsessen sliter for tida med svangerskapssmerter. Hun har vondt i ryggen og klarer ikke å sitte under hele den lange middagen.

Det opplyste informasjonssjefen for det svenske hoffet, Margreta Thorgren til avisen.

- Prinsesse Madeleine ville gjerne være med og beklager for at hun ikke kan delta. Men på grunn av graviditeten har hun rett og slett vondt i ryggen når hun sitter for lenge, og Nobel-banketten er veldig lang, sa hun til den svenske avisen.

Prinsessen var derimot til stede under prisutdelingen, men takket for seg før festen, ifølge Expressen.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer