BUDSKAP: Med denne hvite kragen ankom Alice Bah Kuhnke Nobelfesten med et skjult budskap. Foto: NTB Scanpix
BUDSKAP: Med denne hvite kragen ankom Alice Bah Kuhnke Nobelfesten med et skjult budskap. Foto: NTB ScanpixVis mer

Alice Bah Kuhnke:

Ankom Nobelfesten med skjult budskap i antrekket

Den svenske politikeren kom med krav til designer.

(Dagbladet): I disse dager går årets Nobel-program av stabelen, og under markeringen i Stockholm var det politiker Alice Bah Kuhnke (45) som fikk mye oppmerksomhet.

Blant de mange imponerende antrekkene, er det 45-åringen som har blitt omtalt i svensk presse det siste døgnet.

Skjult budskap

Det var hun imidlertid bare glad for. Som kulturminister i det svenske Miljöpartiet, hadde hun nemlig sett på anledningen som en mulighet for å komme med et skjult budskap.

- I sommer bestemte jeg meg for at min deltakelse under Nobelfesten skulle være en mulighet for å sette lys på Arktis og det faktum at isen smelter, skriver Bah Kunkhe på sin Instagram-profil under et bilde av seg selv i sitt hvite antrekk.

Hennes iøyenfallende hvite kjole hadde en imponerende hvit krage, som kan minne om is, og er designet av Bea Szenfeld.

45-åringen skal ha hatt sine krav på plass til designeren, noe hun selv omtaler på Instagram, ifølge svenske Expressen.

- Hun fikk som oppdrag å inspireres av Arktis og klimaet, skriver hun og legger til at sammen med stjerneskuddet Naim Josefi og smykkedesigneren Märtha Larsson, fikk de i oppdrag å lage antrekket Bah Kuhnke skulle bære med stolthet.

Saken fortsetter nedenfor.

DIREKTE: Pressekonferanse med artistene som deltar på den årlige konserten som arrangeres i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. Video: NTB Scanpix Vis mer

Lot seg fotograferes på én betingelse

Videre skriver den engasjerte politikeren at hun håper hun får mulighet til å snakke om klimaforandringene, konsekvensene og hva som må gjøres for å stoppe utviklingen, skriver nettstedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alice Bah Kuhnke har senere mandag kveld delt et nytt bilde på Instagram. Der takker hun for oppmerksomheten, og de positive tilbakemeldingene hun har fått i etterkant.

- Jeg følte meg sterk og fin, skriver hun og legger til at flere ønsket å fotograferes med henne.

Hun skal imidlertid ha latt seg fotograferes, men på én betingelse:

De måtte dele sine tanker om hvordan man kan bekjempe klimaforandringene.

Måtte takke nei

Det er fast tradisjon at den svenske kongefamilien deltar på banketten som finner sted i den svenske hovedstaden, men tidligere denne måneden ble det kjent at prinsesse Madeleine (35) måtte glimre med sitt fravær under festen søndag kveld.

Ifølge Aftonbladet var hun nemlig nødt til å avlyse på grunn av smerter.

Saken fortsetter nedenfor.

ALENE: Prinsesse Madeleines ektemann, Christopher O'Neill ankom Nobel-festen alene da kona måtte kaste inn håndkle. Her er paret sammen fra en tidligere anledning. Foto: Shutterstock
ALENE: Prinsesse Madeleines ektemann, Christopher O'Neill ankom Nobel-festen alene da kona måtte kaste inn håndkle. Her er paret sammen fra en tidligere anledning. Foto: Shutterstock Vis mer

Prinsessen sliter for tida med svangerskapssmerter. Hun har vondt i ryggen og klarer ikke å sitte under hele den lange middagen.

Det opplyste informasjonssjefen for det svenske hoffet, Margreta Thorgren til avisen.

- Prinsesse Madeleine ville gjerne være med og beklager for at hun ikke kan delta. Men på grunn av graviditeten har hun rett og slett vondt i ryggen når hun sitter for lenge, og Nobel-banketten er veldig lang, sa hun til den svenske avisen.

Prinsessen var derimot til stede under prisutdelingen, men takket for seg før festen, ifølge Expressen.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer