UTE: Han var fast bestemt på å vinne årets «Farmen»-, deltakeren Lasse Bergseter (49). I går røk han ut, fem uker for tidlig. Foto: John T. Pedersen
UTE: Han var fast bestemt på å vinne årets «Farmen»-, deltakeren Lasse Bergseter (49). I går røk han ut, fem uker for tidlig. Foto: John T. PedersenVis mer

«Farmen» 2016:

Anleggsarbeideren som ble «Farmen»-bølle:
- Angrer ikke på noe

Han har kranglet og fjaset seg gjennom «Farmen». I går var realityeventyret over for Lasse Bergseter (49).

- Målet mitt var ikke å bli en «Farmen»-deltaker alle elsket. Målet mitt var å bli husket, forteller Lasse Bergseter (49) til Dagbladet.

Da Dagbladet møtte den smørblide anleggsarbeideren i slutten av juli, like før han skulle flytte inn på årets «Farmen»-gård utenfor Halden, fikk vi vite følgende:

«Folk kommer til å synes at jeg er det største rasshølet i Norge. Jeg kommer overhodet ikke til å spille ærlig. Det blir sabotasje og stjeling av mat. Om ti uker har jeg vunnet Farmen».

Slik ble det ikke.

- En påkjenning

«Farmen»-eventyret endte nemlig i går, fem uker for tidlig. Det ble klart etter at vestfoldingen gikk tapende ut av en svært jevn slegge-tvekamp mot tv-yndlingen Oddvar Jenssen (33).

På forhånd hadde Bergseter bestemt seg for å tape tvekampen. Han orket rett og slett ikke å være på gården mer. Så hva skjedde?

- «Farmen» ble etter hvert en stor påkjenning, og savnet etter familien ble desto større den siste uka. Jeg var lei, forklarer han.

49-åringen ble tidlig stemplet som en bråkmaker, kanskje allerede før «Farmen» hadde premiere på tv. Men det var ikke før forrige mandag at det virkelig smalt fra Bergseter, da han havnet i heftig munnhoggeri med meddeltakeren Laila Lochert (40).

Anleggsarbeideren beklaget oppførselen sin, men ga samtidig uttrykk for at han ikke angret. Tv-oppholdet ble aldri det samme etter den opphetede konfrontasjonen, medgir Bergseter.

Drapstruet

- Det var en litt annen stemning, og jeg følte nok at jeg var litt alene. Ikke noe feil i det, men det gjør jo at man tenker mer på de der hjemme, sier han.

Foruten å ikke vinne «Farmen», har den selverklærte tv-bølla oppnådd det han ønsket: Å sette seg selv foran. Han har stjålet mat, sluntret unna arbeidsoppgaver, sovet for lenge, drevet gjøn og irritert vettet av meddeltakere.

- Jeg spilte en rolle der inne, og det var helt bevisst, sier Bergseter, som har blitt truet på livet etter «Farmen».

- Jada, jeg har fått beskjed om at jeg «skal dø» og at noen skal komme og ta meg. Vet du? Jeg kunne faktisk ikke brydd meg mindre. Jeg må takke meg sjøl for måten jeg har blitt framstilt på tv, sier han.

Angrer ikke

- Men var det verdt det?

- Ja, alt var verdt det. Jeg angrer ikke på noe, og «Farmen» har vært en fantastisk opplevelse.

Oppmerksomheten fra publikum har heldigvis handlet om mer enn bare drapstrusler.

- Jeg har fått masse positive tilbakemeldinger av folk som synes det er moro at det er med en «Farmen»-deltaker som skaper litt liv. Folk skal huske Lasse Bergseter, og det tror jeg de gjør nå, humrer realitydeltakeren, før han bryter ut i en rungende latter.