Maria Mena:

Anmelder rasismen

Maria Mena og Tinashe Williamson dro fredag sammen til politiet.

TIL POLITIET: Maria Mena og Tinashe Williamson har i dag anmeldt en bruker på Instagram for rasisme. Foto: Maria Mena / Privat
TIL POLITIET: Maria Mena og Tinashe Williamson har i dag anmeldt en bruker på Instagram for rasisme. Foto: Maria Mena / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen skrev flere norske medier om rasismen artist Maria Mena (34) opplevde å få servert i et kommentarfelt på Instagram, under et bilde av seg selv og kjæresten. Mena gikk hardt ut, og skrev at det var «nok nå». I kommentarfeltet fikk hun støtte fra hundrevis av kolleger, venner og fans, som alle sa seg enig i at hun ikke burde trenge å måtte oppleve noe sånt.

Tinashe Williamson (35) var en av dem som kommenterte. Flere ganger har hun, som er gift med skuespiller Odd-Magnus Williamson (39), valgt å være åpen om at hun også har opplevd rasisme.

Hun valgte å skrive til profilen som hadde kommet med den rasistiske kommentaren til Mena, noe hun dokumenterte på sin Instagram-story. Da fikk hun til svar at hun var en «nigger apekatt».

Anmeldt

De to kvinnene, som begge har store følgerskarer i sosiale medier, bestemte seg fredag for at de ikke skulle finne seg i disse rasistiske slengbemerkningene. Fredag ettermiddag dro de sammen ned til Grønland politistasjon, der de anmeldte forholdene.

De to opplyser overfor Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. På Instagram skriver imidlertid Williamson:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer