Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anmelder TV 2 for dyremishandling

- Det trengs en oppvask.

FÅR KRITIKK: Etter at Olav Harald Ulstein (51) kastet to kattunger ut av «Farmen», har dyrevernorganisasjonen NOAH bestemt seg for å anmelde TV 2. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Etter at Olav Harald Ulstein (51) kastet to kattunger ut av «Farmen», har dyrevernorganisasjonen NOAH bestemt seg for å anmelde TV 2. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I onsdagens episode av «Farmen», kastet deltakeren Olav Harald Ulstein to kattunger ut av døren på TV-gården.

Etter at episoden ble sendt på TV, strømmet reaksjonene fra TV-seerne inn på programmets Facebook-side.

Anmelder Dyrevernorganisasjonen NOAH reagerte også, og anklaget TV 2 for å vise dyremishandling.

Nå har organisasjonen bestemt seg for å anmelde kanalen.

- Vi har fått flere ulike tips om «Farmen», som gjør at vi nå velger å gå til anmeldelse. Den inneholder flere punkter. Det handler om håndtering av sau i et par tilfeller, en avlivning av en hane, og episoden med kattungene, sier veterinær Siri Martinsen i NOAH.

Organisasjonen er i gang med å skrive anmeldelsen, og kommer til å sende den til politiet i løpet av dagen.

- Trengs en holdningsendring - Fellesnevneren er at man bruker avlivning av dyr og behandling av dyr som er på kanten av lovverket til å lage underholdning, sier hun.

- Hva skal til for at dere blir fornøyde?

- «Farmens» forhold til dyr har vært gjennomgående dårlig fra begynnelsen av. Det trengs en oppvask om at man ikke bruker dyr som et uttrykk for sinne eller for å få fram en konflikt. Det trengs en gjennomgående holdningsendring, sier hun.

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2, som ikke vil kommentere anmeldelsen.