Anna Nyström:

Anna er Sveriges største influenser. «Ingen» vet hvem hun er

Den «myteomspunne», svenske 27-åringen er blant dem som tjener mest på Instagram - i verden.

I VERDENSTOPPEN: Svenske Anna Nyström er i verdenstoppen hva gjelder inntekt per sponsede Instagram-innlegg. Akkurat det deler hun relativt sjelden med sine millioner av følgere. Skjermdump: Instagram
I VERDENSTOPPEN: Svenske Anna Nyström er i verdenstoppen hva gjelder inntekt per sponsede Instagram-innlegg. Akkurat det deler hun relativt sjelden med sine millioner av følgere. Skjermdump: InstagramVis mer

Sosiale medier har med åra utviklet seg til å gi mulighet for å være en solid inntektskilde. Verdensstjerner som Justin Bieber (25), Ariana Grande (26) og Kylie Jenner (21), har millionvis av følgere på bildedelingstjenesten Instagram, og kan med ett enkelt bilde tjene millioner av kroner.

Man trenger heller ikke å lete lenge for å finne eksempler på folk som har gjort sosiale medier til et levebrød - uten å på forhånd ha et kjent ansikt. Bloggere som Sophie Elise Isachsen (24), Caroline Berg Eriksen (32) og svenske Bianca Ingrosso (24) har alle millioninntekter som følge av sin virksomhet på sosiale medier, og har med det også blitt sentral del av landenes kjendiselite.

Én person knuser likevel de aller fleste av sine influenser-kollegaer hva gjelder både følgere og inntekt. Det er den myteomspunne svenske 27-åringen Anna Nyström.

Se dette innlegget på Instagram

🕊

Et innlegg delt av ANNA NYSTRÖM (@annanystrom)

I verdenstoppen

Mens populære Bianca Ingrosso har 1 million følgere på Instagram, har 27-årige Anna Nyström nesten åtte millioner. Det gjør, ifølge Expressen, Nyström til Sveriges desidert største Instagram-profil.

Og det stopper ikke der. Hun er også blant dem som tjener aller mest på sin Instgramprofil - i verden.

Finansnettstedet Business Insider listet svenske Nyström på 44. plass over personer som tjener mest på Instagram, inkludert verdens celebriteter i alle kategorier.

Men selv om hun altså har muligheten til å tjene nærmere en million svenske kroner på ett enkelt innlegg, viser den svenske avisas gjennomgang av Nyströms Instagramprofil, at det er heller sjeldent at Stockholms-jenta benytter seg av den muligheten. I løpet av våren skal det ha vært maks to betalte samarbeid i måneden.

Myteomspunnet

Hun stiller aldri til intervju, deltar ikke på rød løper og omtales så å si aldri i mediene. Så lite er faktisk kjent om 27-åringen, at det ifølge Expressen lenge har vært spekulert i om Nyström i det hele tatt eksisterer i virkeligheten.

Det lille innblikket som er kjent om 27-åringens liv, stammer i all hovedsak fra Nyströms blogg eller Instagram-profil, hvor hun blant annet avslørt at hun har en kjæreste som hun møtte på dating-appen Tinder.

Se dette innlegget på Instagram

This one 💗

Et innlegg delt av ANNA NYSTRÖM (@annanystrom)

Stockholms-jenta startet sin Instagram-profil i 2013. Det har hun selv avslørt at var i en periode hvor hun slet med helsemessige utfordringer.

- Jeg hadde dager som jeg hadde så mye smerter at jeg slet med å komme meg ut av senga. Jeg har alltid elsket å ta bilder, male og alt som innebærer å være kreativ, så det ble naturlig for meg å begynne å dele dette på Instagram, skal Nyström selv har forklart på bloggen.

Etter hvert som helsa ble bedre, startet hun å dele sin fitness-reise med følgerne, og i dag inneholder profilen i stor grad trening, mote og helse.

I begynnelsen av 2016 skal 27-åringens Instagramkonto ha vokst til 2,4 millioner følgere, og siden har det gått raskt oppover. I dag følger hele 7,9 millioner Anna Nyström på Instagram, noe som altså er nesten åtte ganger mer enn Bianca Ingrosso.

Se dette innlegget på Instagram

Beautiful day for a walk ☺️💗

Et innlegg delt av ANNA NYSTRÖM (@annanystrom)

Trives ikke i rampelyset

ifølge den svenske avisa hender det at Nystöm svarer på noe mer personlige spørsmål på sin Youtube-kanal. Der framstår hun som en tilbakeholden og jordnær 27-åring som ikke liker kjendisstatusen rollen som influenser medfølger.

- Jeg er veldig blyg. Jeg tror ikke at folk får det inntrykket av min Instagram-profil, men så fort jeg havner foran et kamera for å spille inn noe, så blir jeg veldig sjenert. Det å være i rampelyset er ikke helt min greie, har hun selv uttalt på Youtube-kanalen.

Det inntrykket blir bekreftet til avisa av en person som kjenner Instagram-profilen. De omtaler 27-åringen som «sjenert, lavmælt og anonym».

At hun, så til de grader, har lyktes på sosiale medier, mener hennes bekjente kommer av kompetanse og et svært målrettet og hardt arbeid.