Anna Rasmussen får bot på 100 000 kroner

Arrangerte konkurranser uten å ha delt ut premier.

- ULOVLIG: Blogger Anna Rasmussen er i hardt vært etter å ha arrangert konkurranser uten å ha delt ut premier. Foto: NTB Scanpix
- ULOVLIG: Blogger Anna Rasmussen er i hardt vært etter å ha arrangert konkurranser uten å ha delt ut premier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anna Rasmussen (22), mest kjent som bloggeren «Mamma til Michelle», får en bot på 100 000 kroner for å ha arrangert konkurranser uten å ha delt ut premier.

I perioden 13. mars til 25. mai ble det arrangert fem konkurranser på den åpne Facebook-profilen til Rasmussen. I konkurransen kunne følgere som kommenterte «JA», delta i trekningen av blant annet populære moteprodukter.

Konkurransene skapte stor engasjement, men ble senere slettet uten at vinnere ble trukket eller at premier ble delt ut.

- Det er ulovlig å gjennomføre konkurranser eller salgsfremmende kampanjer der en lokker med premier, uten å trekke en vinner eller dele ut premier, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukerrådet.

I et svarbrev har Rasmussen bekreftet at det ikke ble delt ut premier i de aktuelle konkurransene. Hun har derfor fått en overtredelsesgebyr av Forbrukerrådet på 100.000 kroner. Anna Rasmussen AS har frist til 18. september til å kommentere varselet.

- I den prosessen fant vi ut at det i perioden mars til mai har vært fem konkurranser der det ikke var trukket vinner hurtig nok. Så fort vi fant ut av dette ble det betalt ut premier i konkurransene for over 5.000 kroner, som jeg tok fra egen lomme, skriver hun på bloggen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer