- Annas stil er litt «Oslo-vestkant»

Jan Thomas mener Anka ser ut som hans 67 år gamle mor.

(Dagbladet): - Nå kommer jeg til å bli jaget, sier Anna Anka (40) da hun får se det endelige resultatet, seg selv, i speilet. Stylist Jan Thomas Mørch Husby (44) gir henne en makeover i programmet sitt «Happy Day».

I kort sølvkjole, høye hæler og bølgete, sexy hår er Ankas reaksjon til sitt nye utseende følgende: en sensuell dans foran speilet før hun kommenterer hvor bra rumpa hennes er.

Anka kaster på håret.

- Jeg ble sexy, sier hun og Jan Thomas er enig. Anka er sexy, singel, og klar til å møte verden. Dersom hun blir jaget av kjærlighetssyke menn lover stylisten å passe på henne.

- Jeg kan være din bodyguard, sier han.

Den amerikanske drømmen - Jeg ville gjøre henne mer leken, mer modellaktig, sier Jan Thomas til Dagbladet.

De to klikket med det samme, og spesielt med tanke på «den amerikanske drømmen».

Jan Thomas bodde og jobbet lenge i Los Angeles, og det er gjennom Hollywood-livet nordmenn først ble kjent med Anka i «Svenske Hollywoodfruer».

- Vi hadde mye felles da vi begynte å snakke om LA. Vi vanket på de samme restaurantene, kjøpte mat og trente de samme stedene.

GOD KJEMI: Jan Thomas og Anna Anka hadde mye å snakke om. - Begge elsker å trene og ta vare på oss selv, sier Jan Thomas. Foto: TV 2
GOD KJEMI: Jan Thomas og Anna Anka hadde mye å snakke om. - Begge elsker å trene og ta vare på oss selv, sier Jan Thomas. Foto: TV 2 Vis mer

Jan Thomas savner Amerikas vestkyst. Han og ektemannen, Christopher Mørch Husby drar dit på ferie på nyåret. Begge elsker USA. Stylisten merker at kreativiteten blomstrer når han får føttene på amerikansk jord.

- Det er uaktuelt å flytte tilbake, men vi er der mye. Jeg får det beste fra to verdener. Jeg drar dit for kreativt påfyll og det har Norge godt av. Inntrykkene jeg får deler jeg med alle når jeg kommer hjem, forteller han.

Rufset til I «Happy Day» prøver Jan Thomas å få Anka ut av sin litt gammelmodige stil. Stylisten mener nemlig at Hollywood-frua kler seg som mora hans på 67 år.

- Annas stil er litt «Oslo-vestkant». Hun har en tydelig stil, men den er damete og voksen, og det var kjempegøy å få rufse henne til, mener han.

Jan Thomas ville gjøre henne litt mindre glamorøs, men desto mer urban. Anka skylder på Paul Anka, sin tidligere ektemann på vel 70 år, for stilen i programmet. Hun prøver også å tone seg ned fordi kvinner har lett for å bli misunnelige.

- Hun nevnte det men sa også til meg at det var for å beskytte seg litt,sier Jan Thomas.

Lett å leve sunt Sunnhet og helse ble tema da de to møttes. Det ble lite prat om motebutikker og mer om livet og det å ta vare på seg selv. Han mener at LA gjør en sterk og klar på hva man vil, men at stedet ikke er nådig. Det er den sterkeste som overlever.

- Du må tro på deg selv for i det hele tatt å overleve i 24 timer. Latskap finnes ikke, hvis du ikke passer på jobben og imaget ditt er det noen som tar det fra deg.

I forkant av møtet med Anka var stylisten opptatt av å ikke ta til seg inntrykket man kan få av Anka. Han vet godt hvordan det er å møte folk som allerede har satt seg opp en mening om ham.

- Jeg ville møte henne med blanke ark. Hun var kjempehyggelig og er dødsens ærlig. Hun kjører sitt eget løp, og det tror jeg fungerer her til lands.

FØR: Anka før Jan Thomas satte igang. Stylisten mente hun lignet på hans 67 år gamle mor. Det var ifølge ham selv ikke nødvendigvis et kompliment. Foto: TV 2
FØR: Anka før Jan Thomas satte igang. Stylisten mente hun lignet på hans 67 år gamle mor. Det var ifølge ham selv ikke nødvendigvis et kompliment. Foto: TV 2 Vis mer

Stylisten avslører at han håper å møte Anka når han reiser til LA.

- Jeg skal snakke med henne om et mulig prosjekt. Kanskje blir det mer Anka på norsk tv, sier han lurt.

ETTER: Stylisten kledde henne i klær folk flest har råd til. For ham er det essensielt å blande dyrt og billig i antrekk. - Det er det som gir særpreg, sier han. Foto: TV 2
ETTER: Stylisten kledde henne i klær folk flest har råd til. For ham er det essensielt å blande dyrt og billig i antrekk. - Det er det som gir særpreg, sier han. Foto: TV 2 Vis mer