Anne B. Ragde

Anne B. Ragde rammet av hjerneslag

Fikk hjerneslag 4. juli i år.

FIKK HJERNESLAG: Forfatter Anne B. Ragde ble i sommer rammet av hjerneslag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIKK HJERNESLAG: Forfatter Anne B. Ragde ble i sommer rammet av hjerneslag. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

4. juli ble forfatter Anne B. Ragde (61) rammet av hjerneslag. Hun forteller til VG at hun har vært gjennom en tøff periode.

- Det går framover, men dette tar tid. Nå gleder jeg meg vanvittig til at boka kommer ut og skal møte leserne. Det har vært lyspunktet, sier forfatteren til avisa.

Forlagssjef i Forlaget Oktober, Ingeri Engelstad, forteller til Dagbladet at den folkekjære forfatteren fikk hjerneslag bare et par måneder etter at hun var ferdig med å skrive «Datteren».

Etter sykehusoppholdet har Ragde vært på rekonvalesens opplyser Engelstad, som forteller at det går fint framover med forfatteren. Alvorlighetsgraden av hjerneslaget ønsker forlagssjefen ikke å uttale seg om.

MOTTOK PRIS: I 2005 mottok forfatteren Årets Bokhandlerpris for boka «Eremittkrepsene». Foto: NTB Scanpix
MOTTOK PRIS: I 2005 mottok forfatteren Årets Bokhandlerpris for boka «Eremittkrepsene». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Suksess

Ragde har gjennom mange år skrevet seg inn i det norske folks hjerter og blitt en favoritt hos mange. Hun debuterte allerede i 1986 med barneboka «Hallo! - Det er Jo!!», som var inspirert av sønnen Jo, som hun var alene med fra han var tre år.

Det er likevel ikke utenkelig at mange forbinder henne med «Berlinerpoplene» som hun slapp i 2004. Ragde selv hadde liten tro på at boka om grisebonden Tor og hans brødre Margido og Erlend skulle slå gjennom.

- Jeg tenkte «Herregud, å bruke så mye tid på en så smal bok». Enn om jeg kunne tjent noen penger for en gangs skyld, har hun tidligere sagt til Dagbladet.

Boka «Datteren» vil bli den siste i serien om Neshov-folket og kommer ut 6. september.

- Folkekjær

Dagbladets litteraturanmelder, Cathrine Krøger, sier hun er glad for at Ragde er på bedringens vei.

«Datteren» er ei etterlengtet bok som hun ser fram til.

- Jeg ble svært glad da jeg skjønte at det kom en ny avsluttende bok i Berlinerpoplene-serien, og jeg gleder meg stort til å lese «Datteren». Jeg husker at jeg ikke var helt fornøyd med hvor brått forrige bok, «Liebhaberne», sluttet, så dette er kjærkomment, sier Krøger.

Med Berlinerpoplene-serien har Anne B. Ragde skrevet seg inn i manges hjerter, mener anmelderen.

- Hun er en av våre mest folkekjære forfattere og framstår som veldig generøs type. Jeg ønsker henne god bedring i tida framover og alt godt. Nå skal jeg sette meg ned å lese «Datteren», legger hun til.

Dagbladet har ikke lykkes med å komme i kontakt med Anne B. Ragde.