Anne B. Ragde

Anne B. Ragde rammet av hjerneslag

Fikk hjerneslag 4. juli i år.

FIKK HJERNESLAG: Forfatter Anne B. Ragde ble i sommer rammet av hjerneslag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIKK HJERNESLAG: Forfatter Anne B. Ragde ble i sommer rammet av hjerneslag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

4. juli ble forfatter Anne B. Ragde (61) rammet av hjerneslag. Hun forteller til VG at hun har vært gjennom en tøff periode.

- Det går framover, men dette tar tid. Nå gleder jeg meg vanvittig til at boka kommer ut og skal møte leserne. Det har vært lyspunktet, sier forfatteren til avisa.

Forlagssjef i Forlaget Oktober, Ingeri Engelstad, forteller til Dagbladet at den folkekjære forfatteren fikk hjerneslag bare et par måneder etter at hun var ferdig med å skrive «Datteren».

Etter sykehusoppholdet har Ragde vært på rekonvalesens opplyser Engelstad, som forteller at det går fint framover med forfatteren. Alvorlighetsgraden av hjerneslaget ønsker forlagssjefen ikke å uttale seg om.

Suksess

Ragde har gjennom mange år skrevet seg inn i det norske folks hjerter og blitt en favoritt hos mange. Hun debuterte allerede i 1986 med barneboka «Hallo! - Det er Jo!!», som var inspirert av sønnen Jo, som hun var alene med fra han var tre år.

Det er likevel ikke utenkelig at mange forbinder henne med «Berlinerpoplene» som hun slapp i 2004. Ragde selv hadde liten tro på at boka om grisebonden Tor og hans brødre Margido og Erlend skulle slå gjennom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.