Forbrukertilsynet om influenserkurs:

Anne Brith har brutt angrerettloven

Den tidligere toppbloggeren får likevel ingen konsekvenser.

- UFIN: Tidligere toppblogger Anne Brith Davidsen er i hardt vær etter at flere deltakere på hennes «influencerkurs» føler seg lurt. Dette er saken. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For snart to måneder siden fortalte flere som hadde deltatt på influenserkurs hos Anne Brith Davidsen (44) om en rekke forhold de mente gikk mot deres forbrukerrettigheter.

Forbrukertilsynet mottok til sammen seks klager fra deltakere fra kurset.

I første omgang ba de om en redegjørelse fra Davidsen rundt kurset, som de mottok i midten av mars. Nå har Forbrukertilsynet svart igjen – og slår fast at hun har brutt angrettloven.

Kan kreve pengene tilbake

I sitt svar hevdet nemlig Davidsen at kurset var unntatt loven, ettersom tjenestene ble levert digitalt. Det er ikke Forbrukertilsynet enig i, og krever at hun rydder opp.

«Forbrukertilsynet ber om at du gjennomgår hele avtaleprosessen ved Anne Brith influencerprogram, samt at du setter deg nøye inn i kravene etter angrerettloven. For en ryddig avtaleprosess er det viktig å ha tydelige avtaler som regulerer rettigheter og plikter for partene, og som sikrer at den omfattende opplysningsplikten etter angrerettloven er oppfylt», står det i brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer