Anne Grete Preus:

Anne Grete Preus er død

Den folkekjære artisten ble 62 år gammel.

FOLKEKJÆR: Den folkekjære artisten Anne Grete Preus døde natt til søndag 25 august. Preus ble 62 år. Bilder: NTB Scanpix / Dagbladet. Klipp: Madeleine Liereng Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Artist Anne Grete Preus døde natt til søndag etter en tids sykdom, sier hennes mangeårige venn og manager Rune Lem til NRK. Hun ble 62 år gammel.

- Anne Grete var en praktfull artist og et nært og sjenerøst menneske. Vi som var nær henne sørger nå, sier Lem til NRK.

Hun er kanskje best kjent for sanger som «Månens elev», «Millimeter», «Amatør», «Når himmelen faller ned», «Fryd» og «Sommerfuglvinger».

Hun regnes også som en foregangsfigur blant norske, kvinnelige rockeartister. Allerede på 70-tallet skrev hun det meste av sitt eget låtmateriale, og dessuten var Anne Grete Preus en habil gitarspiller.

Preus fikk i 2007 beskjed om at hun hadde nyresvulst. Før sommeren i år ble hun på nytt syk, og alle de kommende konsertene hennes fram til november 2019 ble avlyst som følge av dette.

Folkekjær artist

Anne Grete Preus ble født i 1957 i Haugesund, og hun har vært godt synlig og til stede i norsk musikkliv siden hun debuterte på slutten av 70-tallet.

Preus er blant landets mest suksessrike artister, kunstnerisk og kommersielt, og har solgt mer enn 400 000 eksemplarer av sine utgivelser bare her til lands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer