SPRER KROPPSPOSITIVITET: Anne Hathaway slår et slag for kroppspositivitet, og publiserte i morges et Instagram-innlegg der hun skriver om skam rundt det å gå opp i vekt som gravid. Foto: Lucas Jackson / Reuters / Scanpix
SPRER KROPPSPOSITIVITET: Anne Hathaway slår et slag for kroppspositivitet, og publiserte i morges et Instagram-innlegg der hun skriver om skam rundt det å gå opp i vekt som gravid. Foto: Lucas Jackson / Reuters / ScanpixVis mer

Anne Hathaway slår tilbake mot kroppskritikere: - Ingen skam

Har blitt mor.

(Dagbladet): Like over nyttår avslørte Anne Hathaway (33) at hun og ektemannen Adam Shulman (32) ventet sin førstefødte, da hun publiserte et bilde av seg selv på Instagram med struttende gravidmage.

Da nyheten sprakk var allerede Hathaway godt på vei, og to og en halv måned senere kom Jonathan Rosebanks Shulman til verden.

33-åringen har tidligere snakket ut om kropp- og vektpresset i Hollywood, og har sannsynligvis fått et nytt perspektiv på problemstillingen etter at hun ble mor.

Skriver om skam

I morgentimene tirsdag publiserte hun et Instagram-bilde av en jeansbukse med avklipte ben, sammen med følgende bildetekst:

«Det er ingen skam i å gå opp i vekt når man er gravid (eller noensinne).

Det er ingen skam hvis det tar lenger tid enn du hadde trodd å gå ned i vekt (hvis du i det hele tatt ønsker det).

Det er ingen skam i til slutt å gi tapt og lage dine egne dongerishorts, fordi dem fra i fjor bare er alt for korte for denne sommerens lår.»

Videre slår Hathaway fast at kropper endrer seg, og at «alt er kjærlighet».

- Takk for at du er så ekte

Ut fra bildets kommentarfelt å dømme ser det ut til at skuespillerens budskap resonnerer hos mange.

- Du er en stor inspirasjonskilde, takk for at du alltid er så ekte, skriver Sarah Winterman under Hathaways dongeri-bilde.

Nikki Lowther, som oppgir at hun kommer fra Huddersfield i Storbritannia, takker superstjerna for oppmuntringa, og skriver at det var akkurat det hun trengte å høre.

Rebecca Schwab slår fast at Hathaway er «akkurat som oss».

- Figuren din er fantastisk, Anne. Elsker alt med deg!

«Bodde» på treningssenter

Hathaway giftet seg med Shulman, som er skuespiller og produsent, i 2012. Da hadde de to vært et par siden 2008.

33-åringen har endret kroppen for filmroller flere ganger. Da hun hadde rollen som Catwoman i «The Dark Knight Rises» bodde hun nærmest på treningssenter i ti måneder for å passe inn i drakten til kattekvinnen.

For rollen som prostituerte Fantine i storfilmen «Les Misérables» gjorde hun det motsatte, og gikk ned over ti kilo på bare havregrøt.