Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anne-Kat Hærland: - Skjønner ikke hvorfor jeg er kalt inn som vitne

Hærland er kalt inn av påtalemyndighetene.

 VITNE:  Jarle Andhøy i nok en rettsak i Tromsø. Anne Kat. Hærland inntar vitneboksen for å forklare seg i saken mot Jarle Andhøy i Nord-Troms tingrett.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VITNE: Jarle Andhøy i nok en rettsak i Tromsø. Anne Kat. Hærland inntar vitneboksen for å forklare seg i saken mot Jarle Andhøy i Nord-Troms tingrett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Jarle Andhøy er tiltalt av statsadvokaten i Troms og Finnmark for å ha ledet en ny ekspedisjon rundt Antarktishalvøya, ankret opp på flere steder, og gått i land på minst to steder.

Ekspedisjonen fant sted i mars-april i fjor, og blant andre komikeren Anne-Kat. Hærland og rockegitaristen Per Baarli var med i besetningen. TV-serien fra seilasen har premiere på TVNorge torsdag.

Skjønner ikke hvorfor Hærland er kalt inn som vitne, for påtalemyndigheten.

- Det er ingen som skjønner hvorfor jeg er innkalt. Jeg  tipper at det skyldes en slags kvinnekvote som de må fylle. Det er kanskje et likestillingsombud som har sagt at det må være en prosent kvinnelig vitner eller så kan dere ikke ha rettsak eller noe sånn, sier Hærland til Dagbladet.

Andhøy har tidligere uttalt at han ikke forstår hvordan Hærland er kalt inn som vitne.

- Dette er en anmeldelse av meg, for å seile til Antarktis uten tillatelse. Anne-Kat. Hærland har vært kokk om bord, hva hun skal si om det formelle må nesten politiet opplyse om, uttalte han til Dagbladet i går.

Tillatelse Jarle Andhøy sitter i dag på tiltalebenken for å ha ledet en ny ekspedisjon rundt Antarktishalvøya, ankret opp på flere steder og gått i land på minst to steder.

Norske myndigheter hadde ikke godkjent ekspedisjonen Andhøy var på i fjor. I stedet hadde han gått til en annen stat for å sikre seg tillatelse til den omstridte seilturen.

Andhøy hevder at han har fått tillatelse fra argentinske myndigheter.