Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Anno» 2017:

«Anno»-deltakeren røk ut etter misforståelse: - Burde ikke vært mulig

Per Midtstue Jensen (27) nådde ikke til semifinalen. 

ERGERLIG: Per Midtstue Jensen nådde aldri til semifinalen i «Anno». I kveld måtte han takke for seg, etter at han misforstod turneringsoppgaven. Foto: NRK 
ERGERLIG: Per Midtstue Jensen nådde aldri til semifinalen i «Anno». I kveld måtte han takke for seg, etter at han misforstod turneringsoppgaven. Foto: NRK  Vis mer

(Dagbladet): Årets sesong av «Anno» nærmer seg slutten, og i kveldens episode kjempet de fire gjenværende deltakerne om å sikre seg en plass i semifinalen.

Per Midtstue Jensen (27) og Katja Kålheim (43) måtte ut i turnering, hvor oppgaven bestod i å gå runder, samtidig som de bar på hver sin stein. Den som holdt ut lengst, vant konkurransen.

KOSTBAR «LEKEGRIND»: Årets «Anno»-deltakere har fått gleden av å leve livet i en 1537-utgave av Trondheim som er bygget i Erkebispegården ved siden av Nidarosdomen. Video: NRK / Strix Vis mer

Etter én time fikk deltakerne kun lov til å holde ett grep om steinen, hvorpå Jensen ser ut til å misforstå reglene og slipper den ene hånda.

- Når man har gått og båret på en tung stein i en time, så blir man rett og slett sliten i hodet. Da vi plutselig fikk beskjed om at det var nye regler som gjaldt, var ikke hjernen min forberedt, sier Jensen til Dagbladet.

- Mistet blodtilførselen

Mangel på konsentrasjon, og nummenhet i fingrene førte dermed til valget som ble fatalt for 27-åringens del i konkurransen

- Jeg mistet blodtilførsel i fingrene da det hadde gått 15-20 minutter, og tenkte at det kanskje var lurt å svinge litt på hånda. Til syvende og sist kan jeg ikke klandre noen andre enn meg selv.

Etter den ergerlige tabben måtte Jensen dermed pakke sekken og forlate «Anno».

I SEMIFINALEN: Katja Kålheim trakk det lengste strået i konkurransen mot Per Midtstue Jensen, og sikret seg dermed en plass i semifinalen. Foto: NRK 
I SEMIFINALEN: Katja Kålheim trakk det lengste strået i konkurransen mot Per Midtstue Jensen, og sikret seg dermed en plass i semifinalen. Foto: NRK  Vis mer

- Det var utrolig surt å ryke på en slik måte, spesielt med tanke på at jeg ikke var sliten i kroppen engang. Jeg misforsto rett og slett reglene, men ser i ettertid at det ikke burde vært mulig.

På tross av å ryke rett før semifinalen, mener Jensen at den aller største skuffelsen uteble.

- Jeg hadde ikke regnet med å vinne, så det var ikke så farlig. Det eneste som var litt kjipt var at jeg ikke fikk lov til å dra hjem rett etter konkurransen, forklarer han.

- Låst inne

Ettersom deltakerne var så nærme en finale, måtte Jensen nemlig oppholde seg på hotell i et par dager. I likhet med mange av de andre deltakerne, hadde han imidlertid ett mål for øyet da han først var ferdig med innspilling.

- Noe av det første jeg gjorde var å ta meg en dusj, og en øl. Det var utrolig deilig. I tillegg måtte jeg få meg en oppdatering på fotballen. Vi ble jo låst inne rett før overgangsvinduet ble lukket, så da gjaldt det å sjekke resultater og spillerstall, sier en lattermild Jensen, som for øvrig er Arsenal-fan.

Selv om 27-åringen til tider slet med følelsen av å være isolert i så mange uker, beskriver han oppholdet som svært lærerikt og interessant.

- Jeg tar med meg en mye større tro på meg selv, vennskap for livet og en mye lavere terskel for å prøve ut nye ting. Det har vært utfordrende til tider, men jeg er positivt overrasket over hele reisen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media