Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Birgitta av Sverige:

Annonserte prinsesse Birgittas død: - Hvor dum går det an å bli?

Alvorlig forvekslingstabbe.

FORBANNA: Prinsesse Birgitta (79) er ikke fornøyd med det spanske mediehuset Vocentos nyhetstabbe, som gir uttrykk for at hun er gått bort. Foto: Ola Axman / NTB Scanpix
FORBANNA: Prinsesse Birgitta (79) er ikke fornøyd med det spanske mediehuset Vocentos nyhetstabbe, som gir uttrykk for at hun er gått bort. Foto: Ola Axman / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i går ettermiddag at det spanske mediehuset Vocento annonserte følgende på nettstedene El Diario Vasco og El Comercio: «Prinsesse Birgitta har tatt sitt eget liv».

Den dystre overskriften var beriket med et bilde av svenskekongens storesøster, prinsesse Birgitta (79) - som lever i beste velgående.

Det feilaktige dødsbudskapet hadde gått 79-åringen, som er bosatt på Mallorca, hus forbi før den svenske avisa Expressen ringte.

- Fy skam

- Jeg har ikke hørt noe. Folk har kanskje forstått at det ikke stemmer, forteller hun til avisa, som lurer på om noen av hennes nærmeste rakk å bli engstelige.

Ifølge Expressen har Vocento forvekslet det svenske kongemedlemmet med en annen prinsesse med samme navn, fra Tyskland, som den kulørte delen av tysk presse har erklært død. Uten at dette er bekreftet ...

Hva gjelder svenskenes prinsesse Birgitta, er hun langt fra imponert over Vocentos sakstabbe.

- De må gå an å sjekke ting litt bedre før man skriver sånne greier. Det må jeg helt ærlig si. Herregud, hvor dum går det an å bli? Fy skam, tordner hun overfor Expressen.

Føyes inn i rekka

Ifølge svenske Sydkusten, avisa for svensker bosatt i Spania, har Vocento lovet å rette opp feilen.

Det er langt fra første gang en internasjonal kjendis, eller et kongemedlem, har lest om sitt eget «dødsbudskap».

I fjor ble Storbritannias dronning, Elizabeth, erklært død av en BBC-journalist på Twitter. Mediehuset skal ha øvd seg på hvordan de skal håndtere monarkens framtidige dødsfall, da alt gikk galt.

Stjerner som Cher, Lil Wayne, Rihanna, Justin Bieber, Jackie Chan og Paul McCartney er bare en brøkdel av kjendisene som har blitt utsatt for den morbide bløffen på en annen måte - nemlig via sosiale medier.

Begrepet omtales gjerne som «death hoax», og oppstår som følge av en rykteflom på internett.

Hollywood-skuespilleren Morgan Freeman (79) er blant dem som stadig vekk «dør» på internett - noe som har gjort at han har sett seg nødt til å avkrefte egen bortgang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!