Dronning Elizabeth:

Ansatt stjal millioner fra dronninga

En ansatt ved Buckingham Palace har erkjent straffskyld etter å ha stjålet flere eiendeler av dronning Elizabeth.

TYVERI: Dronning Elizabeth har fått frastjålet flere eiendeler. Disse har seinere blitt solgt på nettet. Foto: Chris Jackson / REUTERS / NTB
TYVERI: Dronning Elizabeth har fått frastjålet flere eiendeler. Disse har seinere blitt solgt på nettet. Foto: Chris Jackson / REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

Det er nok mange som hadde blitt klåfingret om de fikk vandre alene rundt på slottet. Slik var det for en kongelig cateringassistenten, som ikke klarte å holde fingrene fra fatet.

Denne uka erkjente den ansatte nemlig straffskyld på tre tilfeller hvor vedkommende har stjålet fra ingen ringere enn verdens lengstsittende monark, dronning Elizabeth (94).

Ifølge BBC skal flere av dronningens svindyre gjenstander ha forsvunnet ved flere anledninger mellom november i fjor og august i år.

Blant tingene vedkommende rappet med seg fra slottet var ulike minnesmerker hvor noen var verdt mer enn 100 000 britiske pund, over 1,1 millioner norske kroner. Disse ble seinere solgt på Ebay, men det var også private eiendeler som forsvant fra Buckingham Palace.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Solgte videre

Påtalemyndigheten i saken, Simon Maughan, avslørte i retten at også fotografier av prins Harry, prins William og hertuginne Kate er blant tyvgodset.

Cateringassistenten stjal også et album med bilder tatt under president Donald Trumps besøk til Storbritannia i fjor. Dette skal ha hatt en verdi på 1500 britiske pund, over 17 000 norske kroner.

Flere titalls andre gjenstander har blitt stjålet fra slottets butikk, mens andre gjenstander forsvant fra hoffets skap, dronningens galleri-butikk og prins Andrews bod.

Ifølge den britiske avisa skal den ansatte ha tjent opp mot nesten 120 000 norske kroner, til tross for at de ble lagt ut langt under verdien. Vedkommende skal ha begynt å jobbe på Buckingham Palace i 2015 og skal under coronapandemien ha fått større tilgang til deler av slottet.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Søker assistent

Etter å ha erkjent straffskyld ble cateringassistenten løslatt med betinget kausjon. Ifølge dommer Alexander Jacobs kan vedkommende risikere fengselsstraff.

Til tross for hendelsene på slottet, ser det imidlertid ikke ut til at dronning Elizabeth har blitt skremt fra å slippe hoffarbeidere inn på seg. Ifølge LinkedIn søker hun nemlig nå en ny personlig assistent som skal hjelpe henne i hverdagen på Buckingham Palace og på reise.

I stillingsannonsen kommer det fram at det vil være en arbeidsmengde på 37,5 timer i uka. Koordinering av kalendre, skrive utkast til korrespondanser og i tillegg delta på møter og arrangementer er blant arbeidsoppgavene det opplyses om.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt i Norge, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Bryter tradisjonen

Tyveri og nyansettelse er nok bare noe som preger dronningas tanker i disse dager. Tirsdag ble det nemlig kjent at hun har avlyst jula på Sandringham.

Dronninga og ektemannen, prins Philip (99), skal derimot feire høytida på Windsor slott utenfor London. Det opplyste Buckingham Palace i en pressemelding.

KRITIKK: Hertugen av Cambridge, Prins William, får kritikk etter å ha tullet med coronaviruset. Video: AP Vis mer

Den 94 år gamle monarken har fast tilholdssted på residensen når hun ikke oppholder seg i Buckingham Palace. Dette blir første gangen de feirer jul et annet sted enn Sandringham siden 1988.

- Etter å ha vurdert alle passende råd, har dronninga og hertugen av Edinburgh bestemt at de dette året vil tilbringe jula stille og rolig på Windsor, sa en talsperson for den britiske dronninga.

Det er foreløpig ikke klart om noen av den øvrige kongefamilien vil være til stede under feiringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer