Kong Charles:

- Ansatte er rasende

Under sørgeprosesjonen i St. Giles-katedralen i Edinburgh mandag, fikk flere titalls ansatte ved Clarence House beskjed om at de kan miste jobben.

VARSLER OPPSIGELSER: Opp mot 100 ansatte ved Clarence House i London, hvor kong Charles og dronning Camilla har bodd de siste åra, har fått beskjed om at de kan miste jobben, ifølge The Guardian. Foto: NTB / Leon Neal / POOL / AFP
VARSLER OPPSIGELSER: Opp mot 100 ansatte ved Clarence House i London, hvor kong Charles og dronning Camilla har bodd de siste åra, har fått beskjed om at de kan miste jobben, ifølge The Guardian. Foto: NTB / Leon Neal / POOL / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at dronning Elizabeth (96) torsdag døde i Balmoral-slottet i Skottland, ble det klart at hennes eldste sønn blir kong Charles III av Storbritannia.

Regentskiftet medfølger en rekke endringer, og flere titalls ansatte jobber nå iherdig for å tilrettelegge for prosessen der Charles begynner sin gjerning som statsoverhode i Storbritannia.

Det siste døgnet skal stemninga imidlertid ha vært alt annet en god blant de ansatte, skriver The Guardian.

Oppsigelsesvarsel

Opp mot 100 ansatte ved Clarence House i London, hvor kong Charles og dronning Camilla har bodd de siste åra, har nemlig fått beskjed om at de kan miste jobben, ifølge avisa.

Både personlige sekretærer, økonomiavdelingen, kommunikasjonsavdelingen og husholdningspersonalet skal ha blitt varslet om en mulig oppsigelse i et brev fra Clive Alderton, kong Charles' private sekretær.

Varselet ble angivelig sendt under sørgeprosesjonen i St. Giles-katedralen i Edinburgh mandag.

Den siste årlige gjennomgangen viser at det er 101 fulltidsansatte ved Clarence House.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

- Rasende

Brevet skal ha kommet som et sjokk, da flere antok at de ville beholde jobben til tross for at kongens kontor flyttes fra Clarence House til Buckingham Palace, som har vært den sittende britiske monarkens residens siden 1837.

- Alle er rasende, inkludert personlige sekretærer og seniorteamet. Alle ansatte har jobbet seint hver kveld siden torsdag, for å så bli møtt med dette. Folk er rystet over dette, sier en kilde til The Guardian.

I brevet fra Alderton heter det at endring av rollene til Charles og Camilla, også vil bety endringer for ansatte ved Clarence house.

CLARENCE HOUSE: Kong Charles og dronning Camilla har bodd i Clarence House i London de siste åra. Foto: NTB/ Nils Jorgensen/REX
CLARENCE HOUSE: Kong Charles og dronning Camilla har bodd i Clarence House i London de siste åra. Foto: NTB/ Nils Jorgensen/REX Vis mer

«Porteføljen av arbeid som tidligere er utført i denne husholdningen til støtte for den tidligere prinsen av Wales sine personlige interesser, tidligere aktiviteter og husholdningsdrift vil ikke lenger bli utført, og husholdningen (...) på Clarence House vil bli lagt ned», heter det i brevet.

«Det forventes derfor at behovet for stillingene som hovedsakelig er basert på Clarence House, hvis arbeid støtter disse områdene, ikke lenger vil være nødvendig», heter det videre.

ENGLAND: Kong Charles takker for kondolansene etter sin mor dronning Elizabeth IIs død. Video: Reuters Vis mer

I brevet understrekte kongens personlige sekretær at han forstår at det er foruroligende nyheter for de ansatte, og opplyste at enkelte ansatte som gir «direkte, nære, personlig støtte og råd» til Charles og Camilla vil forbli i stillingen.

Ansatte som blir oppsagt forventes å bli tilbudt alternative roller eller bistand til å finne nye jobber eksternt.

Det er foreløpig ikke bekreftet om paret vil bo fast i Buckingham Palace. Ifølge The Guardian spekuleres det i om kong Charles heller vil bruke slottet til offisielle tilstelninger og beholde Clarence House som residens.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer