Ulrika Jonsson:

- Ansiktet mitt kollapser

Den svenskbritiske TV-stjerna har et ambivalent forhold til alderdommen.

MISFORNØYD: Programlederen og mediepersonligheten er ikke fremmed for å by på seg selv og egne følelser. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB
MISFORNØYD: Programlederen og mediepersonligheten er ikke fremmed for å by på seg selv og egne følelser. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med den britiske tabloidavisa Independent, deler en åpenhjertig Ulrika Jonsson (55) at hun er så utilpass og ukomfortabel med eget utseende at hun gjør sitt ytterste for å unngå sitt eget speilbilde.

TV-personligheten meddelte også at hun i sine yngre dager, var svært misfornøyd med størrelsen på nesa sin, men at «litt sminke, gjorde verden til et bedre sted».

- Hjelper ikke uansett

KJÆRESTEN: Pernilla Wahlgren har fått seg kjæreste og nå viser hun ham frem i «Wahlgrens verden». Video: Discovery + Vis mer

55-åringen legger til at hun som kvinne i midten av 50-åra, sjelden klarer å bli fornøyd med litt sminke, og forteller til den britiske avisa at hun gjerne kan bruke en hel time på å gjøre seg klar for dagen - uten å bli tilfreds.

- Det hjelper ikke uansett. Det eneste jeg legger merke til, er hvordan ansiktet mitt svinner hen og kollapser. Jeg unngår å se meg selv i speilet, grunnet de negative følelsene jeg kjenner på vedrørende eget utseende.

Feil størrelse på puppene

Svenskbritiske Jonsson er også den første til å erkjenne at hun slett ikke omfavner alderdommen med åpne armer.

- Det er ikke så morsomt å bli eldre som du håper. Alderdommen er heller ikke så nådig og tilgivende som du tror den vil være når du er i tjueåra. Kvinner er blitt programmert til å fortelle at vi ikke er gode nok, eller finne feil ved oss selv.

SAMPLET: Hollywood-fruen Gunilla Person sier hun vil gå til sak mot Kanye West, og hevder han har brukt hennes stemme i en sang. Video: NRJ Morgon / Kanye West / foreal. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Hun fortsetter med å si at «historisk, kulturelt og samfunnsmessig blir kvinner fortalt at de aldri er slanke nok, tykke nok, eller høye nok».

- Ikke har vi riktig størrelse på puppene våre heller. Jeg føler på disse feilene og skavankene hver dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer