MILLIARDVERDIER: Bruddet mellom Angelina Jolie og Brad Pitt kom som et sjokk på verden. I kjølvannet av offentliggjøringen har enkelte begynt å stille spørsmål ved verdiene deres - og hvordan de skal deles. Foto: NTB scanpix 
MILLIARDVERDIER: Bruddet mellom Angelina Jolie og Brad Pitt kom som et sjokk på verden. I kjølvannet av offentliggjøringen har enkelte begynt å stille spørsmål ved verdiene deres - og hvordan de skal deles. Foto: NTB scanpix Vis mer

Brad Pitt og Angelina Jolie skilles:

Anslåtte verdier på over tre milliarder kroner skal deles opp

Dersom «Brangelina» ikke har en ektepakt, kan oppdelingen av verdier bli en lang prosess. 

(Dagbladet): Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Angelina Jolie hadde søkt om å skille seg fra ektemannen og skuespillerkollegaen Brad Pitt.

Paret giftet seg i 2014, og ble sammen allerede i 2005. Da spilte de inn filmen «Mr. and Mrs. Smith» sammen.

Foruten å ha seks barn sammen, har paret flere hus og andre dyre gjenstander de skal dele seg i mellom. Dersom de ikke signerte en ektepakt før bryllupet, kan det by på problemer.

Flere medier anslår nemlig at paret har samlede verdier på over tre milliarder kroner.

Uvisst rettslig

- Det er ganske utrolig å tenke på at to mennesker som har blitt så suksessrike på egenhånd faktisk ikke har skrevet en ektepakt. Men når man gifter seg, handler det jo om kjærlighet, sa Trish Regan i Fox sin finansavdeling til Entertainment Weekly.

Magasinet Woman's Daily og Daily Mail anslår at ekteparet har samlede verdier til over tre milliarder norske kroner.

Det anerkjente finansmagasinet Forbes anslår at duoen sammenlagt har tjent inn over 4,5 milliard kroner siden de først ble sammen i 2005.

CHATEAU MIRAVAL: Vinslottet paret eier sør i Frankrike er den dyreste boligen de har. Det var også her de giftet seg. Foto: WENN.com / NTB scanpix 
CHATEAU MIRAVAL: Vinslottet paret eier sør i Frankrike er den dyreste boligen de har. Det var også her de giftet seg. Foto: WENN.com / NTB scanpix  Vis mer

Det er imidlertid ikke bekreftet om paret har signert en ektepakt eller ikke.

Til HollywoodLife sier skilsmisseadvokat David Pisarra, som har sett på rettsdokumentene Jolie sendte inn, at det ser ut som paret aldri hadde noe kontrakt om særeie. Forbes påpeker på sin side at det fortsatt er uvisst.

Til CNN sier skilsmisseadvokat Neal Hersh, som har over 40 års erfaring på feltet, at det fortsatt er uvisst om paret har en ektepakt.

Han forklarer imidlertid at det i California ikke er lov å nevne omsorg av barn i en slik avtale, som kan være grunnen til at informasjon om en eventuell ektepakt ikke er synlig i rettsdokumentene.

Store verdier

Blant eiendommene de skal dele opp, er det flere med store prislapper. Eintertainment Weekly, Daily Mail og Woman's Daily anslår at paret har følgende millioneiendommer.

I Frankrike ligger Chateau Miraval, et vinslott til den nette prisen av en halv milliard norske kroner. Eiendommen har også en vingård. Det har her paret ga hverandre sitt ja i 2014, og den franske boligen er parets desidert dyreste eiendom i samlingen.

Men én vingård er ikke nok for «Brangelina». Paret eier også en vingård i Italia, som har fått navnet Villa Costanza. Boligen skal være verdt rundt 336 millioner norske kroner. Paret har også en rekke andre «hobbyboliger», deriblant et hjem i London til 132 millioner og en villa i New Orleans til 46 millioner.

VILLAEN I CALIFORNIA: Jolie og Pitt eier denne villaen i Beverly Hills. Det er usikkert hva som skjer med eiendommen nå. Foto: Stella Pictures 
VILLAEN I CALIFORNIA: Jolie og Pitt eier denne villaen i Beverly Hills. Det er usikkert hva som skjer med eiendommen nå. Foto: Stella Pictures  Vis mer

Til Entertainment Weekly sier Trish Regan at Pitt kjøtpe en bolig på rundt 500 kvadratmeter i Los Angeles i 1994, som han da betalte rundt 14 millioner kroner for. Hun anslår at den har steget drastisk i verdi de siste 22 åra.

Jolie har også flere boliger. Hun eier en leilighet på eksklusive Upper West Side i New York, som hun kjøpte på slutten av 90-tallet, og har et stort hus i Kambodsja.

Foruten litt under halvannen milliard kroner knyttet opp i boliger, har begge partene mange millioner på bok.

Andre eiendeler

Foruten hus og penger på konto, har familien en bulldog som heter Jacques. Det fortalte de til Vogue i 2010. Det blir trolig én av tingene som blir vanskelig å dele opp.

Det er heller ikke klart hvordan de skal dele opp veldedighetsorganisasjonen Jolie-Pitt Foundation eller vinproduksjonsselskapet Miraval Rosé.

Det har også vært ryktet at produksjonselskapet Plan B Entertainment skulle splittes.

The Telegraph skriver imidlertid at Pitt er selskapets eneste eier og at Jolie aldri har hatt noe med det å gjøre.